torsdag, mars 24, 2011

Fredrik den Ynklige

Så har den självutnämnde landsfadern återigen skämt ut sig genom att gråta ut i pressen när han stött på motgångar. Efter att riksdagen röstat nej till ytterligare utförsäljningar av statliga bolag, bordlagt datalagringsdirektivet och röstat ja till ett förbud mot transfetter i mat rasade Reinfeldt mot de rödgröna:
"- Det finns en önskan från de rödgröna partierna att hamna i majoritet med Sverigedemokraterna och det kan bara ske om de aktivt röstar tillsammans, röstar på samma förslag, trycker på samma knapp, sade Reinfeldt."

Till att börja med så kan vi ju konstatera att SD i riksdagen 9 gånger av 10 "aktivt röstar tillsammans, röstar på samma förslag, trycker på samma knapp" som regeringen.

Sedan kan man ju undra om Reinfeldt på fullt allvar menar att de rödgröna partierna ska dra tillbaka eller rösta emot sin egna förslag de gånger SD kan tänkas rösta på dem?

Fredrik Reinfeldt leder en minoritetsregering vars regeringsinnehav helt och hållet bygger på SD:s aktiva eller passiva stöd. Att då skuldbelägga oppositionen för att de driver sin politik och för att SD någon gång röstar på deras förslag är ju för ynkligt.

Riksdagen har fungerat som ett rent transportkompani för regeringen under den förra mandat perioden, nu har vi en bättre fungerande demokratisk situation där våra folkvalda i riksdagen kan sätta stopp för dåliga förslag från regeringen. Precis som det skall fungera.

Fredrik Reinfeldt vill ge sken av att vara en landsfader och stor statsman, men det framstår allt mer som att det är en bortskämd liten grinolle som sitter på statsministerposten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Bert sa...

Du sätter ord på mina tankar, som jag inte orkar skriva ner i min egen blogg för närvarande. För mycket jobb den senaste tiden.

Tur att du håller fanan uppe.

Kanske måste jag införa "bloggcitatet" igen. Hm! ;-)

Knapsu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knapsu sa...

Ja, gör det!

;-)

Annars går det ju bra att bara citera ändå.

Anonym sa...

Precis så tänker jag när jag hör hans gnäll över nederlag i riksdagen.
Skönt att det är fler än jag som tycker så.
PV (i ett gult hus på en kulle i Halland)

Knapsu sa...

Till och med Expressen tycker ju tydligen att Reinfeldt är en patetisk grinolle:

http://www.expressen.se/1.2372114