måndag, mars 07, 2011

Vad är arbetslinjen?

Vad innebär arbetslinjen egentligen? Jag överlämnar åt Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol på tankesmedjan Limbo att förklara:

"Vad betyder arbetslinjen? Den som Borg säger att Socialdemokraterna misslyckades med? Arbetslösheten är nu 8,2 % – i ett Sverige som sägs vara en tigerekonomi och med en BNP som slår nya rekord – medan den när Göran Persson (S) lämnade över sin massarbetslöshet var 6,1 %.

Socialbidragen ökade fyra procent 2010 jämfört med 2009 (ersättningen till flyktingar minskade – sorry, SD). Antalet sjukdagar har ökat jämfört med 2009.

Vad är alltså arbetslinjen?

Många har av ovanstående uppgifter missförstått linjen. Den handlar inte om att fler ska få jobb. Alliansen minskar ju antalet offentliganställda. Alliansen ökar aktivt antalet arbetslösa.

Som alltid med oss borgerliga handlar det inte om fakta och resultat – det borde nyspråk och paradoxal politik ha upplyst även den mest tjockskallige om vid det här laget - utan om moral och känsla.

Arbetslinjen handlar om att de som inte har jobb ska få sämre villkor så att de känner sig mer villiga att jobba. De som saknar jobb ska känna sig dåliga, vare sig det leder till att de får jobb eller inte. Det är arbetslinjen. Inget annat."Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

Fredrik sa...

Det är ju inte utan att man kaskadspyr lite då man läser det där...

Jävla dårar. Synd att inte Reinfeldt vågar vara ärlig och säga som det är.