onsdag, augusti 08, 2012

Låt oss prata om stöld nu i Lugnet efter stormen

Det är intressant att följa med i skriverierna om Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet som nu blivit entledigad efter avslöjandet om den vidlyftiga internrepresentation som skett.
De politiska debattörerna och ledarskribenterna tävlar nu närmast om att fördöma myndigheternas slarvande och misshushållandet med medborgarnas skattepengar och påtala om hur viktigt det är att vara sparsam med våra skattepengar.
Det talas om att generaldirektörerna borde uppfatta att "varken det politiska systemet eller allmänheten accepterar slöseri" och "respekt för att det handlar om medborgarnas pengar".

Ledarsidan på DN skriver att "Den gamle socialministern Gustav Möller lär en gång ha sagt att ”varje felanvänd skattekrona är en stöld från folket" och tycker att "Det är ett motto som håller än"

Jojo, hyckleriet är påtagligt i borgerligheten. När statliga myndigheter slarvar bort, i sammanhanget, småpengar (som satsas på personalen) då värnas det plötsligt om våra skattepengar men när miljarder av våra skattepengar skänks bort till i skatteparadis skrivna privata företag då är det helt i sin ordning!

Var är då respekten för medborgarnas pengar när det handlar om alla miljarder som rinner ut ur landet via den privatiserade välfärdssektorn?
Varför är då inte varje felanvänd skattekrona en stöld från folket när den går till privata utländska företag, utan endast när den går till statliga myndigheter?


Kan det bero på att det är tjuvarna och deras "hangarounds" som själva bestämmer vad som är stöld?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Väl talat.
Som vanligt.

Anonym sa...

"Kan det bero på att det är tjuvarna och deras "hangarounds" som själva bestämmer vad som är stöld?"

Huvudet på spiken!

Karl

Knapsu sa...

Tack!
Och tack!

Anonym sa...

Allt handlar i slutändan om den politik som den högsta ledningen står för. Är det överföring av pengar från fattiga till rika som står högst på agendan så blir det så. Och är det OK från ledningen att berika sig på samhällets bekostnad så blir det så. Eller som Reefat El Sayed uttryckte det: "När kaptenen tappat mössan dansar råttorna på bordet".

/Meikäläinen