onsdag, februari 20, 2013

Dagens bästa kommentar

Ur kommentarsfältet till en insändare i NSD om landstingets sparande på sjukvården:

"NÄ nu JÄVLAAAR vi får det FOLKET accepterar och INGET annat ! Har vi helt tappat förståndet ,HUR, kan vi lägga våra liv och andras i händerna på Girigbukar som talar om OSS som staplar och diagram och befolkningssiffror och OCH och statistik och skatt och HELVETES va FÖRBANNAD jag ÄR ! JAG blir lika lessen om en baby dör i Luleå som i Kiruna JAG blir lika lessen för att en gammal man förlorar sitt ben för att han måst forslas A-plog - Gällivare - Sunderbyn JAG blir lik lessen för att en gammal man dör i Pajala för att han nekas ambulanshelikopter som jag blir likal lessen över att en patient forslas från Pello till Filand och sen avlider på Sunderbyns Sjukhus !Politik är VÅRA pengar ..."

Som sagt, vi får det VI accepterar och politik är våra pengar!

I Dorotea ockuperade pensionärerna sjukstugan under flera månader, och sjukvårdsupproret där har nu lett till att landstingspolitkerna har gått med på att folkomrösta om sjukstugans/akutvårdens framtid i kommunen. Det här kommer att bli den allra första folkomröstningen i ett landsting någonsin.

Låt pensionärerna i Dorotea bli en förebild för oss alla.


 Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Heja Dorotea!

Anonym sa...

Intressant är att miljöpartiet i VLL röstade mot folkomröstning. Detta trots att deras partiprogram säger att beslut tagna i valda församlingar ska kunna överprövas av medborgarna. Nåväl, de sitter ju på makten tillsammans med (S) så de måste väl hålla ihop.

Men jag tror de får det svettigt med Doroteaborna. De är ett hälsosamt tjurigt släkte.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Ja politikerna har en förmåga att ena sig emot folkets vilja.
De borde slå upp ordet "demokrati" i ordboken.