söndag, februari 10, 2013

Dagens läsläxa

Dagens bästa blogginlägg är "Om bristen på kunskap" av Sven på bloggen Promenader och utflykter.

Jag citerar ett stycke:

"Samtidigt håller regeringen på att bit för bit plocka ner välfärdssystemen och låta pengarna överföras till den rika delen av befolkningen. Medelklassen blir alltmer förmögen och den ekonomiska ojämlikheten ökar med hjälp av jobbskatteavdrag, rutavdrag och urholkning av a-kassa och socialförsäkringssystem. Landsbygden håller på att utarmas och malmfyndigheter skänks bort till utländska företag som i sin tur lämnar kvar miljöproblem och arbetslöshet till de enskilda kommunerna.

Men de män som drabbas mest av minskade ersättningar, förlorade jobb och krossade framtidsdrömmar, de riktar inte sin frustration mot den borgerliga regeringens politik. Nej, istället ställer de sig bakom den. De röstar på Moderaterna och Sverigedemokraterna och sin uppdämda frustration över de försämrade förhållandena låter de gå ut över kvinnor och invandrare. Aldrig förr har begreppet "att slå nedåt" haft större relevans än idag.

Hur kommer det sig att de män som drabbas hårdast av ett politiskt systemskifte samtidigt stödjer det systemskiftet och låter sin vrede gå ut över helt fel grupper?"

Läs hela inlägget. 

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: