onsdag, maj 22, 2013

Reinfeldt hukar i palatset

Om Fredrik Reinfeldt hade varit ens en gnutta av den landsfader han påstår sig vara så hade han åkt ut till Husby och pratat med och, mest av allt lyssnat, på de som bor där och speciellt på ungdomarna.

Men icke att han bemödar sig med det, vår högborne Fredrik. Istället kallar han till presskonferens och talar om en "kärna av våldsverkare" och om att visa stöd för polisen.
Det är naturligt att Reinfeldt blundar för verkligheten där ökande sociala klyftor, arbetslöshet, utanförskap och segregering är resultatet av den medvetna nedmonteringen av välfärden som inte minst den styrande regeringsallians han leder ägnat sig åt.
Lika naturligt som det är för alla borgare att ropa på större och hårdare batonger när folket i sin desperation protesterar mot rådande orättvisor.

Istället för att tala till folket och fördöma de "grupper av unga män som tror att man kan och bör med våld förändra samhället" borde Reinfeldt tagit sitt ansvar som statsminister och åkt ut till Husby och lyssnat på dem!

Det hade varit statsmannamässigt."– Det kommer en dag då det blir än värre, då komma vi ner från Vita Bergen, från Skinnarviksbergen, från Tyskbagarbergen, och vi komma med stort dån som ett vattenfall ..."
/August Strindberg


Uppdatering: nähä den videon försvann: "Innehållsleverantören har inte gjort det här videoklippet tillgängligt i ditt land".

Vi provar med en annan video men samma låt:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

Han förstår sig inte på våld den där fånen. Han försöker individualisera problemet, försöker påskina om att det rör sig om en avvikande människa, en som tar våldet som första medel. Så är det naturligtvis inte det är ett dialektiskt problem och individen tar i stort sett aldrig till våldet som första medel. Reinfeldt däremot...

Knapsu sa...

Reinfeldts analys:
De har inte uppfattat att de har fått sänkt skatt, därför är de oroliga.
Reinfeldts lösning:
Lägre skatt i förorterna.