måndag, juli 15, 2013

CMM 2013

Liten rapport från helgens Classic Motor Meet Haparanda.

Förra årets arrangemang samlade drygt 700 bilar och 7000 inbetalande trots riktigt dåligt väder. I år var vädret lite bättre och uppslutning blev därefter, cirka 10 000 åskådare och betydligt fler än 700 bilar blev det.
Att avspärrningarna fick flyttas och området utökades 2 gånger under lördagen tyder på det.

Mycket fanns det att fotografera, här ett litet axplock(och som vanligt, klicka för större bilder):

Pontiac Bonneville går det fjorton av på dussinet på bilträffar, dock inte 59:or. Caritas fina Bonneville -59 hör definitivt hemma i kategorin "vill ha"hos mig.


Världens första massproducerade bil byggdes av Oldsmobile. 2004 gick märket i graven. 1960 var bakpartiet så här vackert, sedan gick det bara utför.

Fler snygga bakpartier.


Tävlingen om Norrlands snyggaste bil, Krantz Challenge gick som vanligt av stapeln under lördagen.

Dodge mot Dodge, Challenger mot Coronet, muskelbil mot glidare. Coronet -59:an gick segrande ur den striden.

Lack med eldsflammor är lite sisådär men här får jag ge godkänt.

Det hjälpte inte att bjuda på stor show. Lowrider-Chevan från Gällivare fick se sig besegrad av en annan Chevrolet, en 1950 Fleetline hemmahörande i Kiruna. Matchen var dock jämn, det krävdes hela tre omräkningar av rösterna för att skilja dem åt.

Rolf Kattilavaara Memorial Award gick i år till en Cadillac. Rolfs pappa Sven delade ut priset och åkte sedan traditionsenligt med i bilen.

Slutsegrare i Krantz Challenge och Haparandas bidrag till superfinalen i Rättvik blev Pekka Kropsu från Seinäjoki Finland med sin Buick Sedanette från 1947 med Construktamvagn från 1965.

Framåt 18-tiden var det dags för lite rockabilly-musik framförd av legendariska Matchbox som avslutning på aktiviteterna vid älstranden. Gamla trötta farbröder tänkte jag innan men nog levererade gubbarna. Det lät helt okej, även om nu Matchbox är lite för tam rockabilly för min smak. 

Matchbox anländer i en Lincoln som specialbyggdes till Jayne Mansfield.

Kavajen åker av när det börjar spritta i benen av skön rockabilly-musik.


Sedan vidtog cruisingkvällen. På torget försåg en provisorisk servering de hungriga med grillade hamburgare och de törstiga med dryck. Alltmedan Överkalix-pojkarna i Rosvo Rockers öste på med rockabilly-musik.

Folkligt, festligt och fullsatt kan man väl säga för att sammanfatta cruisingen.

Festligheterna fortsatte sedan på Stadshotellet där Rosvo Rockers gjorde sin andra spelning för kvällen.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: