tisdag, juli 09, 2013

Vårt Sverige är satt i förfall

Greve Gustaf Douglas är en av Sveriges 10 rikaste personer och har en personlig förmögenhet på 13 miljarder kronor. Om han från sin förmögenhet varje år tog ut motsvarande en industriarbetares lön så skulle han kunna leva i 32 500 år utan att behöva arbeta.
Men det kan ju bli lite tråkigt att bara sitta hemma så Gustav Douglas "jobbar".
Ett av hans "jobb" var att köpa och sedan sälja vårdföretaget Attendo. På det tjänade han 642 miljoner kronor.
Men han "jobbar" inte bara med att sälja ut vår gemensamma välfärd, ett annat tidsfördriv han har är att sitta i Moderaternas partistyrelse och besluta om att sakta men säkert krossa välfärdssamhället genom att bland annat sälja ut allt i offentlig sektor till det privata.
Platsen i partistyrelsen fick Gustaf Douglas som tack för att ha bildat den så kallade Rosenbadsfonden som samlade in privata donationer till Moderaterna inför valet 2006.

Direktör Henrik Borelius - vars skattefuskande syster Maria satte snabbhetsrekord som moderat minister - är VD för Attendo och tjänade också han kring en halv miljard när Attendo såldes.
Även han har ett "extraknäck", han är nämligen regeringens rådgivare i ”välfärdsfrågor”.

Kristina Axén-Olin var tidigare finansborgarråd i Stockholm och vice ordförande i Moderaterna. Efteråt blev hon ”etisk rådgivare” åt  Carema.

Moderaterna, och de övriga borgerliga partierna, tar till alla metoder i den politiska debatten för att inte behöva prata om vinster i välfärden och gör samtidigt allt för att rädda systemet med riskkapitalister och obegränsat vinstuttag i välfärden.
Och om de mot all förmodan tvingas prata om saken så gäller det att låtsas att det handlar om valfrihet.

Är det någon som undrar varför de värnar så hårt om de privata vinsterna i välfärden?
Eller varifrån Moderaterna får alla miljoner till sina kampanjer?

Socialdemokraterna är inte mycket bättre, även de har fingrarna i syltburken. Vilket jag skrivit om tidigare.

Somliga lever i villfarelsen att Sverige är ett land i princip förskonat från politisk korruption. Sanningen är tyvärr att vårt land numera är i ett fördärvat tillstånd, av den politiska adeln satt i förfall med maktmissbruk, bestickning, nepotism och förskingring av allmänna medel.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: