onsdag, augusti 14, 2013

Alliansens näringspolitik(?)

På bloggen Cornucopia? hittar jag detta diagram som visar hur framgångsrika de centerpartistiska näringsministrarna Maud Olofsson och Annie Lööf har varit i sitt värv.Diagrammet visar vilken skrämmande utveckling som har skett med Maud Olofsson och Annie Lööf vid rodret för näringspolitiken i Sverige. Det visar hur regeringen genom sin politik med massiva skattesänkningar och lyxavdrag skapat ett näringsliv som blivit direkt beroende av skattemedel samtidigt som den exportindustri som vi i Sverige är så beroende av har lämnats att dö ut.

En Pippi Långstrumpsekonomi som Cornucopia? uttrycker det:
"Vad vi ser är alltså hur det svenska samhället förvandlas till allt fler anställda inom skattefinansierade sektorer som vård, skola, omsorg; kredit- och skuldbubbledrivna sektorer som byggsektorn; samt inom tärande byråkrati som PR, huvudkontor, arbetsförmedling; och rena nöjen.

Jobben har skapats inom ROT, RUT, KROG och inom skattefinansierad välfärd. Alliansregimen har byggt en subventionerad eller skattefinansierad arbetsmarknad, medan man knäcker exportindustrin och forskning och utveckling.
Sveriges Pippi Långstrumpsekonomi är beroende av att vi kan exportera produkter, men vi minskar alltså just produktionen och även forskning och utveckling och förvandlar oss till ett samhälle som ska leva på skattefinansierade välfärdstjänster och kreditbubblor."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: