fredag, augusti 16, 2013

Det är dina pengar riskkapitalisterna snor

"Storföretagen inom vård, skola och omsorg fortsätter att växa och gör ordentliga vinster. Omsättningen i fem av de största företagen — Capio, Praktikertjänst, Academedia, Attendo och Humana — steg med cirka fyra miljarder kronor i fjol, från 31 till 35 miljarder kronor.
Praktikertjänst, som ägs av läkare och tandläkare, omsatte cirka 9 miljarder kronor, gjorde en rörelsevinst på 630 miljoner kronor och delade ut 650 miljoner kronor till sina aktieägare."

"Mattias X Lundberg från Umeå har startat fyra nya företag under det senaste året. Han har tjänat pengar på den privata omsorgen och pratar om "snuskigt bra" marginaler. Om fem år siktar han på miljardomsättning." 

"Riskkapitalbolaget IK tar ut en miljard kronor ur vårdjätten Attendo.
 Totalt har IK avsatt 3,4 miljarder kronor till vinstdelning under åren 2005–2009."

Ovanstående är bara några exempel på hur välfärdsbolagen plundrar vårt land.
Inte betalar direktörerna någon skatt när de öser miljarder av våra skattepengar ner i egna fickor heller:

"Nitton direktörer på Nordic Capital ska enligt Skatteverkets beslut betala in 987 miljoner kronor.
15 direktörer anställda eller tidigare anställda på IK ska betala in 1,6 miljarder kronor.
Totalt handlar det om 34 personer som ska betala in drygt 2,6 miljarder kronor. Det är lika mycket som cirka 7000 normalavlönade tjänstemän tjänar på ett år." 

"Utöver detta har Skatteverket även fattat beslut om att två dotterbolag kopplade till Nordic Capital och IK ska betala icke redovisade arbetsgivaravgifter. Det handlar om cirka 700 miljoner kronor. 

Men än så länge har inte en krona kommit in."

Sverige är utsatt för ett plundringståg av rent apokalyptiska dimensioner. Ett plundringståg som 80 procent av det svenska folket tycker är åt h-vete men något som 7 av riksdagen partier tycker skall få fortgå. De fyra partierna i regeringsalliansen, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna är därmed alla att anse som medskyldiga till trolöshet mot huvudman, förskingring och troligtvis mutbrott.

Endast ett parti i riksdagen står på folkets sida och vill sätta stopp för riskkapitalets stöld av medborgarnas medel.

Endast ett riksdagsparti värnar om våra skattepengar och vår välfärd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Samtidigt får de arbetslösa ett brev hem i brevlådan om vilka straff som ska drabba dem om de inte fyller i en nyuppfunnen blankett på rätt sätt. Och moderaterna har på förslag att lagstifta om att fängsla alla tiggare.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Det är därför det heter "Sveriges Rikes Lag".