tisdag, augusti 27, 2013

Inget konstigt att överklassens barn torterar

Från överklassens internatskola Lundsberg rapporteras det om fortsatta övergrepp av de äldre eleverna mot yngre skolkamrater. Två pojkar har brännskadats med strykjärn i samband med nollning.

"– Dels är det ett klart brott mot vårt förbud mot nollningar. Men det är också en stor besvikelse över att vi har misslyckats med implementering av det regelverk och de trygghetsplaner som vi genomfört under de senaste ett och ett halvt åren" säger Ulf Rehnmark, styrelseledamot i stiftelsen Lundsbergs skola.

Att de ungdomar ur överklassen som går på Lundsberg inte bryr sig om regler är ju inget att förundra sig över. När de vid middagsbordet hemma får höra pappa direktören skryta hur han trixar till sig bonusar och lurar "det här jävla sossesamhället" på miljoner i skatter så får de ju lära sig att lagar och regler inte gäller lika för dem som för oss andra.

Att överklassens barn, torterandes varandra och föraktandes de sämre bemedlade, verkar vara i total avsaknad av empati är heller inte konstigt med tanke på hur de allt som oftast växer upp i en miljö fattig på kärlek från deras icke-närvarande föräldrar. En miljö där det för det mesta är anställd personal i form av avdragsgilla barnpigor, guvernanter eller den likaså avdragsgilla läxhjälpen som finns till hands när pappa direktören är på jobbet, på golfbanan med sina direktörskompisar eller kanske på jakt-tripp i Afrika. Samtidigt som den uttråkade överklassmamman är på shoppingresor eller bara sitter och sippar på sherryn med sina likaledes sysslolösa vänninor.

En empatilös överklass för vidare sitt arv till nästa generation helt enkelt.
Och det är denna empatilösa överklass som inte bara är moderaternas kärnväljare, det är de som i hög grad ÄR Moderaterna också!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Dessutom ingår det väl i överklassens skolning till överklass att lära sig förakt för lidande, främst andras förstås men även eget när det gäller att klamra sig fast.

Bert Bodin sa...

Hear, hear.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag har grubblat och frågat runt och försöker få någon att förklara VARFÖR går dessa ungdomar på internatskola??? De flesta där har båda sina föräldrar i Sverige, boende i stor villa med gott om plats. Skolor finns över hela landet så det kan inte heller vara problemet.
Ingen verkar veta.
Vill inte överklassen umgås med sina barn? Är det för att de mobbar och torterar sina medmänniskor som föräldrarna är rädda att ha dem boende hemma? Eller vari består problemet?
Inte ens kronprinsessan gick väl på internatskola? Dock gjorde hennes bror det och vi ser ju hur det gått för honom hittills i livet....

Knapsu sa...

Det är väl av tradition?
Överklassens barn skall via sk kamratuppfostran härdas så att de själva utan känslor sedan kan förtrycka och förakta de som de anser är mindre värda än dem själva.