måndag, augusti 19, 2013

Föräldrarna ska sköta Skolinspektionens jobb!

Den senaste tidens konkurser och nedläggningar av skolor har fått till följd att Skolinspektionen nu uppmanar föräldrar att bli mera uppmärksamma som konsumenter [sic! ].

SVT:

"Föräldrar bör undersöka skolans pedagogik, lärartäthet och elevunderlag, men gärna även ekonomiska resultat. 
– Ja, det tycker jag att man kan göra. Ett bokslut är till exempel något man kan titta på. För många föräldrar är det här förstås komplicerade frågor att sätta sig in i, medan det är enklare för andra, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör på Skolinspektionen...
...
Samtidigt saknar Skolinspektionen själv kunskaper för att kunna göra några egna djupare ekonomiska granskningar. 
– Det har bildats nya bolagsformer och företagsstrukturer, skolor har gått samman, och det här behöver man ju ha kompetens för att kunna analysera, säger Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler.
Och det saknar ni i dag?
– Ja, i dag har vi inte en tillräcklig kompetens för att kunna göra sådana analyser."

Redan att tala om föräldrar som konsumenter och prata om skolan som konsumtion av vilken vara som helst får ju en att vilja spy.
Att sedan Skolinspektionen som är utsedd att granska skolorna säger sig inte ha den kompetens som krävs för att göra sitt jobb och då skjuter över ansvaret till föräldrarna...!!!

Dårhuset Sverige!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Betygen blir bättre, de verkliga kunskapsnivåerna sjunker, hur blir framtiden när skolorna sprutar ut halv-analfabetiska "konsumenter" av "skoltjänster" till ett samhälle som fortfarande torde kräva att man kan litegrann?

Knapsu sa...

Reinfeldt beklagade ju vid toppmötet i Davos att vi har för lite låglönejobb i Sverige, så tydligen är hans ambition att vi ska bli en nation befolkad av städare och skonöresförsäljare på gatan.

Och han jobbar sannerligen på det.