söndag, september 15, 2013

Anders Borg: inkompetent eller mutad?

EU-kommissionen har lagt fram ett förslag om en kraftig expansion av EU-stödet till små- och medelstora företag. Men Anders Borg vill istället stärka affärsbankerna i EU, så att småföretagen stärks av mer privata investeringar i stället.

"Jag tycker att vi ska stödja småföretag. Men jag är väldigt skeptisk till idén om att offentliga medel är rätt verktyg", säger Borg."

Småföretagarna skall alltså inte stöttas med offentliga medel medan bankerna som gör miljardvinster skall överösas med skattepengar om Borg får som han vill.

Är karlen helt inkompetent? Kan han ingenting om nationalekonomi? Eller är vår finansminister helt enkelt uppköpt av bankerna?

Dessutom vet ju varenda människa att bankerna gör en bedömning av kreditvärdigheten hos småföretagaren innan de lånar ut pengar samt att att bankerna inte behöver säkerheter från staten eftersom de själva skapar säkerheterna när de lånar ut pengar.

Jag vet inte vilket som är värst, att vi har en finansminister som inte verkar veta hur bankerna fungerar eller att vi har en finansminister som vill skänka offentliga medel till vinstrika privata banker?

Men om ni frågar mig så är svaret att Anders Borg är både inkompetent och mutad av bankerna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

martin sa...

Precis, Riksgälden fick liksom gå in och fylla upp riksbanken i våras för att det ens skulle finnas pengar nog att till bankernas fantasiutdelningar.

Smaka på den, de delade ut så mycket pengar till sina ägare att riksbanken länsades.

Nu vill Borg skänka dem än mer pengar.

Han köptes av bankerna samma dag han blev moderat.

Anonym sa...

"Anders Borg är både inkompetent och mutad av bankerna". Väl talat.

Jan Wiklund sa...

Jag är fullständigt övertygad om att Borg inte behöver mutas. Han gör som han gör av helt andra skäl - för att stå väl hos den samlade bankeliten, och för att han faktiskt tror så där. Det ingår som en integrerande beståndsdel i hans världsbild.

Inom ramen för detta är han säkert lika kompetent som Knapsu.

martin sa...

Jan,
frågan är då kanske, varför andra EU tomtar hittat på något som går emot den världsbild som EU i princip bygger på. Var kom detta satsa på små och medelstora företag ifrån? Hur kunde ett sånt förslag ens diskuteras i EU? Har man inte tillsett att hålla extremisterna borta från debatten?

Knapsu sa...

Jan: javisst är det ett enkelt retoriskt knep att säga att Borg är inkompetent och mutad när vi ju egentligen vet varför han gör det han gör. Men det är ju mycket effektivare med enkel retorik än att göra långa analyser som ingen orkar läsa.
Se bara hur Reinfeldt kom till makten: "-Det ska löna sig att arbeta".