onsdag, september 11, 2013

Oseriösa forskare om det globala klimatet

"Mer is i Arktis pekar på att världen kommer bli riktigt kall. 
Det menar flera forskare som tror att vi går mot en global nedkylning." vet Aftonbladet att meddela.

Tydligen så menar några forskare att uppvärmningen av jorden har "pausats" och att vi istället går mot en global nedkylning.

"Kylan kommer att bita sig fast till mitten av århundradet. Forskarna menar att ett tecken på ett kallare klimat är att istäcket i Arktis har ökat med 60 procent jämfört med samma period förra året."

Hmm, det låter ju inte speciellt seriöst att jämföra med året innan när det handlar om så stora processer som det globala klimatet.

"Nyheten" som Aftonbladet publicerar är tagen från Daily Mail som väl inte är känd som någon av de seriösaste tidningarna, snarare tvärtom. Intressant också att artikeln är publicerad under kategorin "Money" istället för "Science". Är det oljebolagens pengar det handlar om och som talar via dessa forskare?

Mer ur AB:s artikel: "Den amerikanska klimatprofessorn Judith Curry säger till Daily Mail att havstemperaturen antyder att vi går mot "en kallare trend", precis som i perioden mellan 1965 till 1975. Professor Anastasios Tsonis vid universitetet i Wisconsin anser även han att uppvärmningen har avtagit. – Vi är redan inne i en kallare trend som jag tror kommer att hålla i sig de närmaste 15 åren. Det råder inga tvivel om att uppvärmningen från 1980- och 90-talet har stannat av, säger han till Daily Mail"

En titt på nedanstående diagram från National Snow and Ice Data Center som visar istäckets utveckling i Arktis räcker för mig för att avfärda professorerna Curry och Tsonis som oseriösa.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: