tisdag, september 10, 2013

Regeringen underkänner ytterligare en av sina reformer

Pressmeddelande från Regeringen:
"Regeringen presenterar jobbpaket på 3,1 miljarder för fler jobb till unga...
... ett samlat paket satsningar för nya vägar till jobb för unga. Satsningarna syftar till att öka viljan att anställa unga och ska underlätta för många att få sitt första jobb."

För att uttrycka det milt så kan man väl säga att det inte är riktigt sanningsenligt att tala om ett jobbpaket för fler jobb till unga. Av de 3118 miljonerna går 140 miljoner till sänkta arbetsgivaravgifter för den som anställer unga under 23 år och 221 miljoner till den nya lärlingssatsningen. Totalt alltså 361 miljoner satsas i syfte att få fler unga i arbete.
Detta medan största delen av pengarna, 2757 miljoner, går till A-kassan där man nu alltså tar bort den differentierade a-kasseavgiften som har kritiserats hårt.
Regeringen vill alltså skapa fler jobb genom att ta bort en av sina tidigare reformer som infördes med syfte att skapa fler jobb.
Det innebär att regeringen nu formellt erkänner att systemet med differentierade a-kasseavgifter blev ett misslyckande.

Sedan kan man ju påpeka att om införandet av differentierade avgifter i a-kassan av regeringen motiverades som en del av "arbetslinjen" så borde väl följdaktligen borttagandet av desamma då vara en del av regeringens "bidragslinje"?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen är det lite synd om aliens. Inget de ha kommit med under sina 7 år vid makten har lyckats. Nu kommer ett bakslag till....
http://www.dn.se/nyheter/sverige/behoriga-larare-mot-sin-vilja/
Skolverket gav läraren Johanna Dahlén lärarlegitimation i kemi, trots att hon inte har en enda högskolepoäng i ämnet. Hon överklagade myndighetsbeslutet, men förvaltningssrätten gav henne avslag.

Knapsu sa...

Sverige har ju blivit rena dårhuset!