söndag, april 06, 2014

Citerat

"Vinst ur välfärden är alltid stöld och ett brott mot det underförstådda kontraktet.
När vi genom våra politiker avdelar en viss summa pengar för ett välfärdsändamål så förutsätter vi att vi ska få bästa möjliga kvalitet för pengarna.
Den som använder en del av de pengarna till ett privat vinstuttag kan omöjligt leverera 'bästa möjliga kvalitet', kvaliteten kan alltid ytterligare förbättras om den uttagna vinsten stannar kvar i verksamheten.
Det finns inget 'lägsta godtagbara kvalitet' som skulle ge rätt att använda överskottet som vinst när den nivån är uppnådd"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Kråksimuleraren sa...

Om det ska vara ett citat, brukar man då inte tala om VEM man citerar?

Knapsu sa...

Det har du helt rätt i och vanligtvis brukar jag ange källan. Nu var detta en anonym kommentar till en artikel som jag sparade ner, och eftersom jag hunnit tappa bort/inte sparat länk till artikeln så blev det som det blev.

martin sa...

Snart är frihandelsavtalet med USA klart, då är vi hemma. Då är det i lag förbjudet att hota företags vinster. De har inte längre bara rätt till sin egendom, nu skall statens våldsapparat vara till skydd för deras vinst, den skall garanteras med polis. Det är lite tunt tycker jag, världen handlar om tillväxt, det måste vara ett stort misstag att de inte fick in skydd för vinsternas tillväxt i det, så att statsmakten måste garantera privata företag ständigt större vinster ur deras verksamhet.

Menmen, rom byggdes inte på en dag.