fredag, april 18, 2014

Påskens filmtips

 Påskhelg. Efter skärtorsdag kommer långfredag. Och denna fredagen blev lång.
04:40 ringde väckarklockan, 05:50 blev instämplingstiden i fabriken och 20:00 parkerades Mitsubishin hemmavid och påskledigheten vidtogs.

Om inte jag är helt ute och cyklar så firas väl påsken till minne av att den socialistiske upprorsmakaren Jesus påståtts ha uppstått efter sin korsfästelse, sprungit runt som en drucken hare i hönsgården och gömt alla ägg han hittat, och sedan flugit iväg på en Nimbus 2000 utklädd till en satkärring.

Eller så har jag missuppfattat alltihop.

Nåväl, påskhelg och långfredag idag och ifall ni missade så tipsar jag om ett par av långfredagens TV-program/filmer som ni bara måste se.

På SVT sändes på långfredagens eftermiddag  Naturens gång, 
 En helt fantastisk film helt utan monolog eller dialog som ni bara måste se.
 "Ett år på gården Lisselbäcka, med Östra Grunubergs fäbodar, utanför Orsa i Norra Dalarna, där Karl Gustav Hedling sedan ett tjugotal år arbetat med att söka bevara och genetiskt säkerställa de gamla lantrasdjuren. En film utan monolog eller dialog av Nina Hedenius, som gjorde den publik- och kritikerrosade succén Gubben i stugan."

På någon av TV4-kanalerna sändes senare på kvällen Fahrenheit 9/11. 
Se den och  fundera sedan på varför USA invaderade Irak, varför USA alltid är i krig och varför de fattigaste i USA offrar sina liv i krig.

2 kommentarer:

Anders sa...

Snart blir de krig, tur att vi satsar 5,5 miljarder vi vinner nog.....

Knapsu sa...

He-he, ja de där miljarderna regeringen lovar är ju först om 10 år.
Och ska vi "vinna" så krävs det nog några hundra miljarder till.