torsdag, juli 31, 2014

Bedriver Visita kampanj under falsk flagg? (Uppdaterad)

När man skriver en insändare så är det normala att man tillställer den till sin lokala tidning, eventuellt till en rikstäckande avisa. Att som vanlig privatperson skicka sin insändare för publicering till flertalet vitt spridda lokaltidningar i landet måste vara mycket ovanligt. Frågan är om det överhuvudtaget någonsin förekommer.
Så när jag ser att denna insändare från "Köks-Emma" om att restaurangfacket sviker medlemmarna, förekommer i flertalet lokaltidningar över hela landet - från Norrbotten i norr till Småland i söder - så undrar jag om det inte i själva verket är restaurangägarnas propagandaorgan Visita med den fackförenings- och sossehatande Maud Olofsson vid rodret som står bakom orden?

Uppdatering: Många tidningar publicerar endast insändare i pappersbilagan och många har dem bakom betalväggen men hittills har jag funnit insändaren från "Köks-Emma" i 
Haparandabladet, NSD, Barometern, Gävledemokraten, Jnytt, Sydöstran, Vimmerby tidning och  Helahälsingaland.se.

Rättelse 140803: Sydöstran valde att inte publicera insändaren.

(Bild hittad hos Björn Alvebrand)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Intressant att du har funnit insändaren i Sydöstran, eftersom vi aldrig tog in den.

Mvh Anders N, tf ansvarig utgivare Sydöstran

Knapsu sa...

Missförstånd av mig, ursäkta.
Ni fick den men ni publicerade den alltså inte.

Metro:
"I veckan fick Anders Nilsson, nyhetschef och ansvarig utgivare för lokaltidningen Sydöstran, en insändare på mejl. Insändarskribenten kallade sig Köks-Emma, och sade sig vara en 24-årig exmedlem i Hotell- och Restaurangfacket."