tisdag, maj 05, 2015

Med Svenskt Näringsliv och välfärdskapitalisterna mot nattväktarstaten och 1800-talet!

Ensamkommande flyktingbarn är en miljardindustri i Sverige. Privata företag gör stora vinster på ensamkommande flyktingbarn och ungdomar med hjälp av våra skattepengar.
Ännu ett exempel på hur våra skattepengar går till att göda de redan övermätta.

Staten kräver in medborgarnas pengar och bjuder sen in välfärdskapitalister med hinkar i skattkammaren och säger: -varsågoda, kom och ta för er.
Välfärdskapitalisterna är som bibelns gräshoppor, de skövlar och plundrar tills snart inget är kvar. Är det ett anständigt samhälle när dessa parasiter som kallar sig entrepernörer tillåts tjäna pengar på  samhällets ömtåligaste grupper?
Detta är vad Svenskt Näringsliv och de nya moderaterna tagit i båten i sina försök att sno åt sig medborgarnas skattepengar o hugga in på det gemensamma.
Kapitalister skor sig på de svaga och prislappen används sedan i rasistpropaganda.

Statsbudgeten knäcks, främlingsfientligheten ökar, viljan från medborgaren att betala skatt minskar och den lilla goodwill staten ännu har kvar hos medborgaren tvättas bort.

Nyliberalismen har redan gjort att ordet liberal mera och mera blivit ett skällsord, det som nu sker inom välfärdssektorn håller på att göra detsamma med ord som företagare och entrepernör.


 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

martin sa...

Om man skriker över miljökrav, arbetarkrav osv, då gnäller man över vad jag kallar kvalificerare. Då är man den sämsta kapitalisten/entreprenören, det är höjdhopparen som lipar om att ribban är för hög. Vad de säger är att just de behöver en liten pall vid ribban, så de tar sig över den. Den som tar dem på allvar och inte som de patetiska lipsillar de är, är en idiot. Det är därför högern aldrig lyckas, därför de hjälper de sämsta och vaskar fram ett inkompetentare näringsliv, man kan inte bygga ett land med bottenskrapet.

Idrottsmetaforer och krav och tävlan är sådant som är bra för arbetare enbart, tydligen.


Men anledningen till att världen ser ut som de gör är för att vi har en lat, dekadent och efterbliven elit i västvärlden. Det är för att vi sänkt ribban hela tiden. Vaskat fram bottenskrapet aktivt.

Ingen tror väl på fullt allvar att vi har global massarbetslöshet för att det inte finns saker att göra. Det finns massor att göra.

Som jag ser det så har man inget att frukta från röda faran om man är kompetent. Har ens verksamhet nått en sådan hög grad av institutionalisering att den är en lämplig del i det gemensamma institutionsbygget, då är det sedan länge dags att entreprenören drar vidare och skapar något nytt, annars är man bara en loser som klamrar sig fast vid gamla meriter.

Det är en företagarens 2 cent på gnälligt storkapital.