tisdag, maj 16, 2006

HSB eller BSB?

Det är nu 75 år sedan svensk militär sköt ihjäl strejkande arbetare i ett demonstrationståg arrangerat av kommunister. Vid minneshögtiden för dessa offer så har socialdemokraterna bestämt att utestänga vänsterpartiet från att delta. Samma socialdemokrater som med stöd av högerpartierna driver igenom en lagändring som gör det möjligt att återigen sätta in militär mot svenska civila för att ”möta terrorismen”.

I Bryssel har EU:s justitieministrar med Thomas Bodström som en av de drivande, tagit beslut om ”Direktivet om lagring av datatrafik” vilket innebär att USA:s underrättelseorganisationer har tillgång till våra personuppgifter, vår e-post, telefonsamtal och SMS. Någon som kommer ihåg PUL? För något år sedan skulle folk fängslas om de skrev ett personnamn på en webbsida som kunde nås utanför EU.

Alla svenska hamnar med handelssjöfart är numera så kallade ISPS- områden och skall vara inhägnade, bevakade och endast godkänd personal har tillträde, allt i syfte att ”möta terrorismen”.


Representanter för det demokratiskt valda Hamas skall nekas inresa i landet och utestängas från all dialog samtidigt som det palestinska folket skall svältas ut för att de röstat ”fel” eftersom Hamas är stämplat som terrorister. Denna stämpel har satts av Israel som ockuperar Palestina och har stöd av USA som snart ockuperar hela mellanöstern.
Någon som kommer ihåg ANC? Under Palmes tid var ANC:s ledare som barn i huset hos svenska regeringen och ANC var stämplad som terrororganisation.


Allt detta är följder av USA:s ”Patriot acts” som Bushadministrationen drivit genom efter 11 septemberhändelserna.


Vem bestämmer i Sverige? Göran eller George?

Not: Göran P brukade kallas "Han Som Bestämmer" när han var kommunalråd.

2 kommentarer:

mammamia sa...

Det är nog BSB,HSB är väl egentligen en marionett...
Allt har väl i princip gått USAS väg sen Palme dog,de lär visst ha varit glada för det "jänkarna"..

Joel K-F sa...

Riktigt bra bloggpost! Riktigt bra.