tisdag, december 04, 2007

Bloggupproret 2007

Bloggupproret är igång, bland andra Beta Alfa har fått följande kommentar:
"Hej!
Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat.
1 Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av “ditt liv” tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i “Falling down” ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?
Hoppas att du ej tar illa upp!
Hälsningar/
Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.
(jag har ju nu även kommit på att vi förmodligen är ganska många som känner så här, så jag ska vara snäll. kopiera därför detta inlägg och posta på varenda fucking jävla blogg du stöter på tills dess att vi klubbat ihjäl fenomenet likt en sjuk gråsäl)


Badlands Hyena ansluter sig också till upproret samtidigt som Tankesmedjan Limbo har skapat en logga för den som vill sluta blogga.
Black Elvis tar steget fullt ut och startar en blogg för bloggupproret.

Här kommer också ett litet blogguppror men först en uppmaning.
Varning! Följande text kan uppfattas som ett angrepp av en magsur bloggare som skriver så jävla ointressant att ingen bryr sig! De som någon gång emellanåt kommenterat på denna blogg kan helt bortse från följande:

Nu ger jag upp!
Det smyger omkring en massa bloggläsare i buskarna här. De har smugit omkring regelbundet här en lång tid men ännu inte förmått sig att klicka på "kommentera" och lämna sina synpunkter på det som avhandlats här.
Jag har ibland formulerat ett antal inlägg i en salig blandning och tänkt att "nu ska jag väl ändå få dom att kommentera". Men icke, det har varit lögn att få er att träda fram ur skuggorna. Då har man helt enkelt tappat sugen och tänkt att "nu skiter jag i det här och lägger ner bloggandet".
En blogg är inte som en tidning som man läser och sedan lägger åt sidan. En blogg behöver näring för att leva vidare, näring i form av reaktioner,synpunkter och kommentarer från dess läsare. Kommentarer som ger feedback och inspirerar och kan leda till nya intressanta inlägg eller bara diskussioner i kommentarsfältet. Kort sagt, en blogg som inte får kommentarer riskerar att tyna bort helt enkelt.
Och nej! man behöver inte logga in på nåt Google-konto för att lämna en kommentar.
Tillägg: Ni som träffar mig i verkligheten, jag vill inte höra era åsikter om bloggen, jag vill läsa dom som kommentarer!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är en gammal Happisbo i förskingringen och läser din blogg relativt frekvent! Det finns mycket i din blogg jag skulle kunna ha synpunkter på eller argumentera emot men jag väljer att avstå - Varför?

Jo anledningen är att man då skapar en debatt mot bloggaren som till viss del har tolkningsföreträde (främst eftersom det är bloggarens blogg och det är mestadels bloggarens fans som läser den) och att man därför måste ge sig in i en tidsödande diskussion med genmälen och motgenmälen för att få fram mina synpunkter. Risken finns därtill alltid att bloggaren sedan väljer att stryka/redigera för denna missbehaglig argumentation -med resultat att det blev verkligen ett extra onödigt tidsspill till följd eftersom nedlagd tid blev struken.

Därför få du nog inte förvänta dig alltför många kommentarer - kanske 1-2 % av läsarna orkar ge dig sådana.

Varför läser jag bloggar (men avstår från att kommentera dem) - jo därför att dagspressen är alltför PK och därmed filtrerar ännu mera än bloggarna den information som publiceras. Det finns alltid flera sidor av olika händelser och de etablerade medias syn är inte alltid korrekt - och bloggar behöver inte följa mainstream - se t ex vad Blogge Bloggelite och Isabell Lund skriver om bl a Prostitution och Feministisk totalitarism. Det är synpunkter som inte skulle kunna tryckas i DN (som dessutom refuserar Isabells blogg i sina bloggkommentarer)

Jag finner det därmed givande att läsa bloggar från olika synpunkter (även min egen) för att kunna säkrare definiera min egen ståndpunkt. Men kommentera gör jag bara om jag har tid och om frågan därefter tillräcklig engagerar mig! Denna gång är dessa kommentarer ett undantag från min regel eftersom jag värnar om bloggandet - med rätta eller felaktiga synpunkter. Leve yttrandefriheten!

/MS

iZac sa...

MS: Låter nog vettigt, tycker jag!

Själv fick man en liten luva när man trodde sig inte kunna kommentera utan google-konto... *skäms lite*

FredrichL sa...

För att parafrasera Gunnar Sträng, det finns de som urgerar för en limitering av bloggandet, det ska de ge fan i.

Jag följer ju din blogg, men jag har ett litet påpekande; När dina inlägg dyker upp i rss-läsaren, är det gul text mot vit bakgrund, vilket gör att det inte går att urskilja något (vilket är underligt eftersom bloggen i sig inte har de färgerna), ibland har jag varit så trött att jag bara bluddrat förbi och trott att det varit ett tomt inlägg.

mammamia sa...

Ja visst är det så,PRECIS!!
På webblogg har man statistik,och det är kul att vid lunchtid sett att 10 per varit inne på bloggen och vem 17 var de???

Knapsu sa...

MS :Och när du väl skriver en kommentar så gör du det bra! När det gäller bloggarens tolkningsföreträde i sin blogg så har du nog en poäng där men, och jag upprepar men, det beror väl oftast på de som debatterar och hur de debatterar. Själv har jag varit i häftiga debatter på andra bloggar, med en himla massa inlägg fram och tillbaka innan vi till slut kom fram till att vi tyckte olika och inte kunde ändra den andres åsikt varpå vi tackade varandra för god debatt och sa adjö
När det gäller stryka/redigera någons kommentar så går det, så vitt jag vet, inte att redigera en kommentar. Jag har hittills aldrig raderat någons kommentar och kommer nog aldrig att göra det, undantaget i så fall skulle kunna vara om kommentaren innehäller en massa okvädningsord och invektiv eller andra fula påhopp. Om så skulle ske så skulle jag ersätta kommentaren med en förklaring till raderandet och uppmana författaren att återkomma med sin kommentar men med ett annat ordval.
Visst är det givande att läsa bloggar! Blogge Bloggelite är en av många bloggar som jag löpande håller mig uppdaterad med, han skriver väldigt bra! Överlag så tror jag faktiskt att jag läser mer av de bloggar som har åsikter på tvärs mot mina, än de som tycker ungefär som jag.
Tack för din kommentar och avslutningsvis så konstaterar jag att jag lyckades få i alla fall en ur en av mina målgrupper (Happisbor i förskingringen) att kommentera!

Izac: Man lär sig något nytt varje dag! 

Fredrichl: Jag formaterar texten gul mot svart bakgrund på bloggen, det kanske är det som ställer till det. Jag skippar formateringen hädanefter så får vi (du) se.

Mammamia: Du får spåra upp dem med hjälp av IP-numret. 

FredrichL sa...

Muy Bien!

Annika sa...

Även jag är en Happisbo i förskingring som är och "tjuvläser" lite här och där utan att kommentera. Jag har egentligen inget bra svar till varför jag inte kommenterar, men jag börjar förstå att det är bättre att man ger sig till känna på något sätt än att bara läsa...

Knapsu sa...

Annika: Som bloggare så vill man (åtminstone jag) ju få ett litet kvitto på att nån läser och kanske tycker något om det man plitat ner.
Kul att gamla Happisbor hittar hit!

:) sa...

Jag brukar bara öppna din blogg och sedan på pin kiv ge faan i att läsa den, ska man vara djävulsk så ska man....

Knapsu sa...

Ha-ha, då är det inte du som har röstat på "lägg ner skiten" antar jag!
:-)

:) sa...

Näe, eller jag menar... varför kommentera när jag ändå inte läser vad du sa ovan.... attans du fick mig! Näe, jag har inte klickat i denna ruta, kan ju bara vara någon som gjort det för att jävlas, eller du hoppades kanske att någon Centermoderat gjort det?

Knapsu sa...

Någon nyliberal tror, nej hoppas jag.
Några till inlägg med agitation mot nyliberalismen så blir det nog flera röster på lägg ner.

:) sa...

Aha, men då måste du ju öppna testet igen, annars kan ju inte senaste bloggen värderas!

:) sa...

Attans, du hann ju före mig, såg först nu att den var öppen!