onsdag, december 19, 2007

Gårdagens nyheter idag

Så föll domen i Vaxholmsfallet och EU:s domstol slår fast att Byggnads gick för långt vid blockaden mot det lettiska byggföretaget Laval. Henrik Brors om konsekvenserna av domen: "Den kommer att påverka svenska arbetsrätten eftersom det nu fastställs att det finns gränser för vad utländska företag som vill arbeta i Sverige kan tvingas till vad gäller löner och arbetsvillkor" (min fetstil).
Svenskt Näringslivs gläds åt domen och deras arbetsrättsjurist medger i radio att detta kommer att pressa ner lönerna i Sverige.
Urban Bäckström och gänget firar väl med champagne att svenska företag kommer att få hårdnad konkurrens och kanske gå under samtidigt som fackföreningarna tvingas gå med på sänkta löner!
Med tanke på Svenskt Näringslivs kampanj för att vi ska shoppa mera och nu deras jubel för att lönerna troligen kommer att sänkas så kan man ju undra hur de får ihop den ekvationen. Om man för in fler variabler i form av sänkta skatter och försämringar i välfärdssystemen så går ekvationen ihop, på kort sikt. På lång sikt blir slutresultatet förödande och gagnar varken de svenska företagen eller invånarna i Sverige.
Sanningen är väl att det inte handlar om matematik utan om Svenskt Näringslivs politiska agenda där ett systemskifte skall genomföras oavsett konsekvenser för organisationens medlemmar.

En annan sorts nyheter kommer från en bloggande elbolagsdirektör som verkar ha erfarit en veritabel ketchupeffekt i sitt bloggande. Inte bara kliver han ut ur garderoben och visar sig vara en riktig klimatalarmist (där ligger man i lä!), han har även blivit utsatt för ett "Nytt nationalsozialdemokratiskt anfall".
Vidare anser han bland annat att nedläggningen av sågverket på Seskarö är " en välkommen avsvalkning av den överhettade arbetsmarknaden", förutspår att IKEA i Haparanda kommer att översvämmas och viskar i kommunalrådets öra att han är naken.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo han skrällde till lite med ett klimatinlägg, han Mikael!

Inte för inte så är det ju ingen nackdel att påpeka klimatproblemen då det altid finns nån som inte vet men som kanske tänker till lite!

Knapsu sa...

Javisst, och hoppas han fortsätter med den typen av inlägg. Själv är man ju lite av en alarmist när det gäller miljöfrågor men Styrman gör det mycket hmm...bättre! Sedan kan det ju vara trevligt med lite omväxling till hans vanliga fäktande mot myndigheter och "nationalsossar".