torsdag, januari 10, 2008

Idiotiska CUF:are når nya höjder

Idag var jag tvungen att kommentera hos ett par CUF-bloggare och kalla dom för idioter och blåsta för nu tycker jag att dom börjar slå rekord i dumhet.
Läs bloggposten hos Badlands Hyena för en förklaring samt de länkade stolpskotten Per, Annie och Johans inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Snarare är väl din kommentar hos Annie väldigt idiotiskt! Pajalas kommunalråd bryter troligen mot kommunallagen genom att skänka henne en tomt! Dels kan inte kommunen ge henne en gåva sådär - Risk finns att skattemyndigheterna desutom ser det som förtäckt lön. Varför får inte andra kommuninnevånare en likadan gåva? Dessutom verkar hon egentligen bo i Östersund där hon tydligen tränar och har sin pojkvän (jag är dock ej säker på dessa uppgifter!) - Så om det är fallet borde då inte Östersund uppmärksamma henne istället?

Det finns däremot andra sätt att belöna Charlotte Kalla - Varför inte en staty, uppnämna en gata eller bevilja henne en parad? Att skänka en tomt verkar snarare vara ett sosse-aktigt effektsökeri från Pajalas kommunalråd!

Nu ids jag inte skriva mer just nu!

Knapsu sa...

Då antar jag att du inte läst min kommentar hos Ankarsjö, den borde väl anses mera idiotisk? Men då använder jag inte ordet liberaler, det kanske är där skon klämmer!

Anonym sa...

Efter att ha diskuterat detta med några gamla kompisar inser jag ju att Kommunalråd Niska agerar på ett traditionellt Finskt kommunalpampsvis genom att ge Charlotte en tomt. Palander har ju t.ex fått en tomt av Torneå stad...

Det här leder givetvis till en del kulturkrockar mellan "liberaler" i centerpartiet (jag som trodde de var traditionellt konservativa i grunden men med en grön vinkling (vilket är en motsägelse i sak då deras ursprungliga stödgrupp bönderna är bland de största nedskitarna av miljön)) och Tornedalingar som är vana vid ett Finskt "beteende" i vissa sammanhang - så tydligen även i detta fall!

Problemet är väl egentligen att Kommuner enligt kommunallagen inte får så uppenbart gynna enskilda individer på ett uppenbart finansiellt sätt utan synbar direkt motprestation. Därtill styr Lagen om offentlig upphandling (LOU) att en sådan tomt egentligen måste bjudas ut till allmänheten! Slutligen kan som jag skrev skattemyndigheterna ha synpunkter på om det är en gåva utan egentligen mena att det är någon form av beskattningsbar ersättning.

Oavsett vad verkar det som om Herr Niska i all god mening mest gör Pajala en otjänst eftersom sydsvenskar (liberaler?) inte förstår att det här är ett tydligen sedvanligt finskt agerande utan ser det som otillbörligt gynnande av en individ!

Däremot kan jag tycka att det är mer korrekt av Niska att åka ned och heja fram Charlotte Kalla för kommunens räkning och försöka ge PR åt en kommun som fått fram en sådan stjärna!

Knapsu sa...

Jag borde egentligen använt ordet skrattretande istället för idiotiska om CUF:arna. För nog tusan är det skrattretande att på fullaste allvar börja orera om att Pajala ska sänka kommunalskatten istället för att skänka en bit mark åt Charlotte Kalla!

Anonym sa...

Ja - skattesänkningar har inget med detta att göra - fel fokus från CUFarna!