fredag, maj 30, 2008

LO och SAP i självmordspakt?

Efter att ett avtal slutits så är många sjuksköterskor besvikna och förbannade över att strejken inte gav mera. Besvikelsen över sin förbundslednings agerande kommer att leda till att många syrror begär utträde ur Vårdförbundet.
En repris från de kommunalanställdas strejk för några år sedan när Ylva Thörn drog igång ett spel för galleriet, en strejk som inte gav något utan endast ledde till en jublande Göran Persson och att medlemmar flydde Kommunal.

Den fackliga organisationsgraden minskar för varje år och förklaringen är enkel, tycker NSD:s ledarskribent. NSD:s ledarsida, som förvandlats till partimegafon för (s) efter att Lotta Gröning efterträtts av Olof Abrahamsson, skyller det mesta på regeringens politik och hyllar Wanja Lundby-Wedin för att ha fått facket att "framstå som mer lyhört,lyssnande,ödmjukt och självkritiskt reflekterande"
Bullshit, säger jag!

På lördag inleds LO-kongressen och man får väl hoppas att någon framför budskapet till Wanja: -Vakna! Göran Persson är inte statsminister längre, så du kan hoppa ner ur knäet nu och börja jobba för dina medlemmar! Fortsätter det så här så har du snart inga medlemmar kvar!

Även det socialdemokratiska partiet håller på att begå självmord. Nu ska Mona Sahlin förnya socialdemokratin och närmar sig moderaterna ännu mera, helt på tvärs med sina väljare. När Sahlin tillträdde talades det om rådslag och att lyssna till vad rörelsen vill. Jag vet inte vem partiledningen har lyssnat på, om de har lyssnat alls eller om de helt enkelt skiter i det och triangulerar åt höger eftersom "det funkade ju för moderaterna".Problemet är bara att de socialdemokratiska väljarna inte vill ha någon ny socialdemokrati, de vill ha tillbaka den gamla!

Om alla missnöjda sossar skulle fly vänsterut så kanske det skulle finnas hopp, men som det ser ut nu så säkrar Mona Sahlin högeralliansens seger 2010.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: