onsdag, augusti 20, 2008

FFLH manipulerar

Forum för levande historia tycker att svenska lärare har för dåliga kunskaper om förintelsen efter att 5000 lärare testats med ett kunskapsprov.
Om man kollar in frågorna så måste man ju konstatera att hela "undersökningen" stinker.
Frågorna är ju i princip helt omöjliga! Att det bara var två lärare som hade alla rätt visar ju att de var otroligt pålästa snarare än att de andra var okunniga. Själv hade jag inte ett enda rätt, kan jag säga.
Helt uppenbart är ju att denna undersökning är styrd för att få så få rätta svar som möjligt. Forum för levande historia ägnar sig åt lobbying mot skolan och svenska media låter sig manipuleras igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du taggar ett inlägg om en undersökning om Förintelsen med "sionism". Vad säger det om dig, tycker du?

Knapsu sa...

Sionism var lite malplacerat här, åtgärdat.

Anonym sa...

Jag håller med dig. Undersökningen stinker, kanske framförallt för att alla lärarna var tvugna att svara på kunskapsfrågorna. Varför ska t ex en matematiklärare kunna sådan detaljkunskap om förintelsen? Det är inte rimligt.

Historialärare på högstadiet och gymnasiet däremot, de ska kunna en del historia. Den undersökningen kan vi vänta på, eller vänta nu en sådan undersökning kommer troligtvis inte peka på ett förbestämt resultat som visar på att lärarna är dåliga. Nej, den undersökningen kommer nog aldrig.

Anonym sa...

Ja, nog var det svåra frågor. Det var inte många jag kunde svara tvärsäkert på.

Men så har jag heller aldrig fått lära mig någon om andra världskriget i skolan. Vet inte om det var för kontroversiellt. Men vi hann aldrig fram till ens 30-talet när vi läste historia i skolan.

Konstigt nog fick man börja om någonstans på stenåldern, så fort man började i ett nytt "stadium".

Anonym sa...

Ja, det har du minsann rätt i - det var svårt!

Mindre svårt är att önska dig en trevlig helg!

Knapsu sa...

Alliansen som sagt sig vilja minska på antalet myndigheter borde börja med att lägga ner Forum för levande historia. Sedan skulle Centrum mot rasism gå samma öde till mötes.(Ni kommer väl ihåg Nogger Black-spektaklet?)