tisdag, augusti 26, 2008

Fula hus, snygga bilar och fel musik

Något som de flesta tycker är både viktigt och vackert i våra städer är när gamla hus, och ibland hela kvarter, har bevarats för eftervärlden. Desto tråkigare är det då att få se när husen istället lämnats åt sitt öde och enbart förfular stadsbilden.
Tänk om ägaren till detta hus kunnat avvara motsvarande en tusenlapp per år till färg? Då hade huset varit en liten pärla istället för att förfula hela gatan.


Från fult till vackert. Det här ekipaget hittade jag på torget.










Att döma av släp och dragbil så verkar denna skönhet vara destinerad till Norge. Nog är det ju synd att norrmännen skall utnyttja sina oljerikedomar för att utarma den svenska kulturskatt som vår veteranbilspark är en del av?
(Tänk att jag kallar en Volkswagen för vacker!)



Det förtsätter att poppa upp nån affär här och där i stan!



På en annan affär affischeras det om verksamhet som vissa extrema grupper nog gärna skulle kategorisera som terrorism.


Annars är jag lite sne på internet just nu. Programmet jag laddade ner för att konvertera 3Gp-filer till AVI format verkar mysko, alla filmsnuttar från mobilen blir exakt 15 sekunder långa!
Låtarna från Chris Speddings debutalbum (tror jag) låter sig inte heller finnas ute i cyberspace. Istället dyker Ram Jam upp:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo dom är fina, "Notcharna" alltså!

Det har diskuterats detta om bilexport på vissa forum på nätet och i slutänden är det ju så att den som vill betala begärt pris får köpa... :)

Svenskarna sägs vara liiiiteee för snåla, rent generellt, sägs det! :)

Anonym sa...

Inte tror jag att svenskarna är snåla men att just norrmännen köper är ju inte konstigt med tanke på att allting i Sverige är "för halva priset" för dem.
Money talks !

Anonym sa...

Jo halva priset är ju billigt! :)

Till Storbrittanien far det från Sverige mycket folkabubblor och splitbussar av äldre modeller då prisbilderna är ganska olika mellan dessa länder, så "money talks"!

(t o m från Seskarö har det för nått år sedan sålts en bubbla till Brittska öarna!)

Anonym sa...

Över lag är vi svenskar dåliga på att ta hand om och värdesätta våra europeiska gammelbilar. Vi inporterar stora dyra USA-bilar och låter de små godingarna försvinna...