lördag, december 18, 2010

Sverigedemokraterna i riksdagen blev en vinstlott

"Regeringen såg ut att gå mot en förlust i utbildningsutskottet idag när de rödgröna skulle vinna en omröstning om betygen, med stöd av Sverigedemokraterna. Mycket överraskande valde Socialdemokraterna då att begära bordläggning.
– Vi lägger våra förslag, men tror att det är viktigt för svensk skolpolitik att vi skapar långsiktiga och breda överenskommelser i skolpolitiken, så att till exempel Sverigedemokraterna inte får ett stort inflytande över svensk skolpolitik framöver, säger Mikael Damberg."

"Det blev Reinfeldts första förlust: Nu måste regeringskansliet spara 300 miljoner. -En julhälsning från Thomas Östros (S) och Jimmie Åkesson (SD) till regeringskansliets anställda, sade Fredrik Reinfeldt (M)."

"De fyra allianspartierna höll ihop i KU kring kravet från oppositionen om lagreglering av bidrag till de politiska partierna. Trots att både Centern och Folkpartiet vill ha lagstiftning, böjde sig partierna för Moderaterna och Kristdemokraterna som är emot.Eftersom inte heller Sverigedemokraterna vill ha någon lagreglering får de rödgröna inte majoritet för sitt förslag"

Visst blev det bekvämt för de stora partierna med Sverigedemokraterna i riksdagen?
Sverigedemokraternas inträde i riksdagen har uppenbarligen blivit rena vinstlotten för både Moderaterna och Socialdemokraterna.

Moderaterna kan nu nämligen spela på den beröringsskräck som Socialdemokraterna har gentemot Sverigedemokraterna genom att anklaga dem för att samarbeta med SD. Samtidigt kan Socialdemokraterna stödja den högerpolitik som de själva egentligen vill driva genom att plötsligt byta ståndpunkt för att därmed inte hamna på samma sida som SD.

Detta är inte bara ett ynkligt agerande från de två största partierna i riksdagen, det är även att ge SD precis det inflytande över politiken som man säger sig vilja förhindra.
Lika ynkligt är det att det politiska etablisemanget försöker avsäga sig sitt ansvar för att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen genom att peka ut den lågutbildade arbetslösa unge mannen som den typiske SD-väljaren.

Ansvaret för att vi har ett främlingsfientligt parti i riksdagen ligger helt och hållet hos de etablerade partierna och den politik som förts de senaste åren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Först och främst måste jag säga emot, för första gången. Ansvaret för att vi har ett rasistisk parti i riksdagen är inte bara de etablerade partierna. 8) Eller, va fan ska jag flina åt det för? Blä

Hur som haver ligger det givetvis en sanning i det du säger, men jag tror att problemet är störra än så. Och jag tror fan att det har mer med MEDIA att göra. Men det måste jag i så fall sätta mig in i. Man vet ju vilka tidningar som gillar att kasta ur sig hat och rasism. De står till 100% på högerns sida. Och till 99% på bonniers lönerullar.

Hur som helst har du intressanta poäng angående sossarna. De beter sig jävligt märkligt. Nästan som m... Man undrar vem som styr partiet. 8)

fred! Allettan ftw!

Anonym sa...

Media är bara "duktiga idioter"