lördag, december 18, 2010

Ung och bortskämd

Parodi javisst, men den som har sett programmet "Ung och bortskämd" i SVT håller nog med om att det i vissa stycken är ett nästintill dokumentärt klipp:Annat var det förr:

"...Redan som sexåring sattes Ulla i arbetsstuga i Vojakkala. Där var det inte frågan om annat än flitigt arbete vid sidan om sin skolgång. Exempelvis var hon och hennes kamrater tvungna att varje morgon innan skolan började, tvätta och skura rent de utedass som fanns på området. I en tillbakablick, har arbetsstugan och dess höga krav, lyckligtvis aldrig upplevts som något negativt av henne.
Hon har varit tacksam över den tid och de erfarenheter som hon fick tillgodogöra sig där. Att dessutom få chansen till att göra de, i hemmet strängt förbjudna sakerna, såsom att utöva musik och teater, gjorde Ullas år på arbetsstugan till något extra.
Då skolloven inföll var det äntligen dags för syskonen att ta sig den långa vägen hem till gården och trotsa rädslan genom skog och över myr i det okända. Väl hemma väntade den mycket sociale fadern Hjalmar, och den nästintill slavarbetande modern Fanny. Hon kan liknas vid en ängel som bara fanns till utan att göra väsen av sig.
"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: