lördag, februari 19, 2011

Hastig kursändring

Precis när beslutet var taget att under dagen transportera sig några mil i sydostlig riktning för att fotografera lite, så ringer telefonen om behov av en insats några mil bort i nordvästlig riktning. Och eftersom ett visst antal timmar utanför skiftschemat skall utföras under året så är det ju lika bra att utföra dem på en lördag då det räntar lite bättre i börsen.

Vägen västerut i strålande vinterväder! (Tips! klicka upp bilden och upplev 3D-känslan)

Insatsen bestod i att spola undan massa på 3 våningsplan i "spökhuset". En faktiskt helt okej arbetsuppgift med ett visst mått av tillfredställelse i och med att man faktiskt fortlöpande ser resultatet av sitt arbete.

För att nu snöa in lite på en så trivial sak som att spola undan pappersmassa som runnit ut på golv, så är det ju faktiskt en konst det också. För att spola effektivt så är knepet att använda en lagom koncentrerad vattenstråle från spolslangen och få den att tränga in under massan, så att densamma flyter upp och glider på vattnet fram till avloppet.

När sedan mobilen under arbetet kommer med det oväntade beskedet att man ska infinna sig i Töre vid ett visst klockslag så blev det ju en liten halvbonus i och med att man redan tillryggalagt största delen av sträckan.

Dock inte på cykel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Fredrik sa...

Ikväll äre krig. Det finns bara krig. Ikväll. 8)

Knapsu sa...

Undrar bara om mina krigare är riktigt på hugget? För deras del är ju allt klart och det är väl i så fall om de vill slåss för ärans skull?

Sitter som klistrad framför datorn och swehockey gör man i alla fall.

Knapsu sa...

Verkar som att matchen streamas gratis via Björklöven.com!

Super!

Fredrik sa...

Jag erkänner: A.löven hade egentligen inget att spela för. Som B-löven i sista matchen i div 1. 8)

Det var en ganska kul match. Spelmässigt. Den var spännande, det var inte elitseriespel allts... 8) JAG är glad åt att killen som avgjorde är en egen produkt som knappt fått chansen efter alla nyförvärv. Det är något poetiskt över sånt.

Nu är det fred igen. Till nästa gång. ;)

Jag babblar. Bryt ihop och kom igen. Som Umepojken sa. :D

Anonym sa...

Jag såg två perioder av matchen. Kom att tänka på Pontus Kåmarks kommentar under en damfotbollsmatch Vit ska passa till vit, grön ska passa till grön. Dom gröna passade mer till dom gröna än dom vita passade till dom vita. Därför vann de gröna. Var det inte förresten en Kalixbo som spelade fram till de bägge gröna målen? Dålig bildkvalitet jämfört med Csports men det var ju gratis

/BlåGul

Knapsu sa...

Intressant matchanalys! :-)

Jo, han Wallgren är från Kalix.

Fredrik: Vi får väl hoppas att vi inte möts förrän i själva kvalserien.

Fredrik sa...

Björklaget var bättre. Men det betyder ju som sagt ingenting. 8)

Jag hoppas det blir som du skriver. Sen ser vi till att allsvenskan får två lövlag. 8)

Knapsu sa...

Ja vilket ramaskri det skulle bli från de stackars söderlagen, tänk vad hemskt att tvingas till flera resor till "lapphelvetet"!