onsdag, februari 16, 2011

Reinfeldts bluffpoker går hem igen

Knappt har man hunnit skriva om hur Reinfeldt går till attack mot journalister när de ställer obekväma frågor så är han i farten igen. Nu är det DN som läxas upp av statsministern som hävdar att han blivit felciterad i den intervjuartikel med Reinfeldt som rubricerats "Fredrik Reinfeldt dömer ut hyresrätter"
Den här gången via pressekreteraren Robert Ahlenius som ringt upp DN;s chefredaktör innan utskick av ett pressmeddelande. Ett telefonsamtal som chefredaktör Gunilla Herlitz upplevde som hotfullt.
Även partisekreteraren Sofia Arkelsten går till attack mot DN i radions P1 och menar att statsministern bara beskrivit ett samhällsproblem och hänvisar till ljudfiler från intervjun.
Det som är anmärkningsvärt är att dessa ljudfiler lagts upp på regeringens hemsida. Regeringen använder alltså hemsidan för att attackera en tidning!
Det är sannerligen en intressant utveckling vi har fått följa sedan Reinfeldt blev statsminister, en utveckling där regeringsmaktens resurser alltmer kommit att användas för moderaternas parti-, eller rentav personliga, ändamål.

Sedan kan man ju tycka att det är komiskt att dessa ljudfiler bara bekräftar att DN har rätt och att Reinfeldt inte alls är felciterad. Ett riktigt dubbelfel av Reinfeldt alltså. Men bluffen har nog redan gått hem i media, Reinfeldts bluffar har ju en osviklig förmåga att göra det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

11 kommentarer:

///MS sa...

Raj Raj gör helt rätt som drar ned brallorna på DN! Det är tyvärr ofta som media vinklar och vrider uttalanden på ett sätt som man inte avsett!

Statsministern menade ju faktiskt att hyresrätter har ett berättigande men att bostadsformen helt har förfelat sitt syfte i Stockholm eftersom hyresrätten har blivit en handelsvara.

Knapsu sa...

Själv tycker jag att Raj Raj är ett skämt som alltid skall spela kränkt när media skriver något negativt om honom(sanningen t.ex). Eller när sossarna varit elaka mot honom.

Vad Raj Raj menade kan vi ju inte veta men rubriken, som var det han blev lessen i ögat för, var ju uppenbarligen ett direkt och korrekt citat.

Att sedan använda myndigheter som megafon för att sprida politisk propaganda......!
Moderaterna har ju infört Partistaten!

Rena rama Sovjetunionen eller DDR.

Anonym sa...

I ett vizzt land för ca 70 år zedan tog ockzå maktpartiet prezzen i örat och ztyrde sedan all mazzmedia och använde den som sin megafon. Likheterna med förzkräcker.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Ja, min vän. Likheterna förskräcker. Inte bara när det gäller att styra medierna vilket de ju vill.
2010-12-17) "Regeringen beslutade på torsdagen att införa ett system med förhandsprövning för nya programtjänster i alla tre public service-bolagen – Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion".
Detta strider mot Yttrandefrihetsgrundlagen där följande står: "Det får inte förekomma att något som är avsett att framföras i ett radioprogram [detta gäller också program i television] eller en ...teknisk upptagning först måste granskas av en myndighet eller något annat allmänt organ". Se: https://lagen.nu/1991:1469

Anonym sa...

Dessutom: I en § i förordningen om jobb och utvecklingsgarantin står att misskötsel, störande av verksamhet och ANDRA SÄRSKILDA skäl är motiv till att stängas av från både sysselsättning och ersättning. Att man kritiserar sysselsättningen är tydligen ett av de andra särskilda skälen. M pratar vitt och brett om hur viktig yttrandefriheten är, men det gäller tydligen bara i andra länder än Sverige.

Anonym sa...

Förhandsprövning av det slag som nämns ovan av Anonym har ett vedertaget namn. Det kallas för censur. Man hurvas, vart är vi på väg?

/Meikäläinen

Anonym sa...

Censur är tydligen nåt som de håller på i andra länder - företrädesvis arabländerna. I Sverige lär det väl ha ett annat namn. Men samma fula nylle.

Knapsu sa...

Om att regeringen vill censurera SVT skrev jag ju om när det begav sig:

http://knapsublogg.blogspot.com/2010/12/regeringen-vill-censurera-svt.html

F-n redan 2006 har jag för mig att jag döpte Freddes gäng till SovjetModeraterna.

Tänk vad historien har gett mig rätt!

///MS sa...

Man får fundera på vad som har hänt i samhället när ett gäng vänstermänniskor anklagar alliansregeringen för Sovjet- och DDR metoder... Vad har hänt med referensramarna? :))

Anonym sa...

Det är ju bra att vänstermänniskor har identifierat och förstått hur vissa totalitära samhällen har missbrukat makten. Tyvärr begriper inte alla högermänniskor motsvarande utan blandar ihop äpplen och päron.
Men såna som blandar ihop socialdemokrater och nazister kan nog aldrig begripa bättre. Eller också gör de det och är bara helt enkelt genuint elaka?

/Meikäläinen

///MS sa...

Sådana som blandar ihop sossar med Nazister behöver inte göra det av elakhet utan personen verkar ha flera andra problem i botten...

Förväxla ej mig med antydda person pga samma initialer!