fredag, februari 18, 2011

Om oförmågan att se helheten

Inte orkar man ju hitta på formuleringarna själv så här en fredagkväll efter en nattvecka, så då blir det att citera och hänvisa till något som är läs- och tänkvärt:

"Det är en god sak att uppmuntra mångfald i naturen såväl som i samhället, trots det skjuter vi vargar och utvisar asylsökande.

Det är en god sak att bevara källflöden, rena vattendrag och orörd natur, trots det ändrar vi miljölagstiftningen så att det blir lättare för gruvbolagen att föröda naturen.

Det är en god sak att minska utsläppen genom att minska på flygandet och bilismen, trots det subventionerar vi flyget och bygger fler vägar.

Det är en god sak med obebyggda stränder som är tillgängliga för alla, trots det urholkar vi strandskyddet för att de rika skall få "rätt" utsikt.

Det är en god sak att tillbringa tid med sina vänner och sin familj, trots det jobbar vi mer och mer.

Det är en god sak att konsumera mindre av planetens resurser så att det blir något kvar för dem som kommer efter, trots det konsumerar vi som om morgondagen inte fanns. ....

Eller är det goda att faktiskt skjuta, utvisa, föröda, förgifta, slava och förtära?"

Läs hela artikeln.

När vi då är inne på det ämnet så ser jag att ett helt gäng med centerpartister (stureplansorten) har gått i taket för denna och en annan artikel på Newsmill. "Ekonomisk tillväxt leder till ekologisk kollaps" också den av en miljöpartist.
"Alliansens gröna röst" som centern kallar sig är uppenbarligen det parti i den borgerliga alliansen som blir mest provocerat av, och de som kraftigast går till motattack, när miljöpartister agerar som just miljöpartister förväntas göra, nämligen värna miljön.

I valet skröt Centern att de var det riktiga miljöpartiet. Om det nu var någon som köpte det skitsnacket och röstade på dem så är det väl dags att börja öppna ögonen nu.

Centern är ett marknadsfundamentalistiskt extremhögerparti med allt vad det innebär och inget annat!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Sant sant. Inget att tillägga. :D

Anonym sa...

Men lugna sig nu. Centerpartiets Tornberg kan stolt på Twitter meddela att regeringen tar i med hårdhandskarna inom miljöområdet. De ska nämligen införa böter om man skräpar ner. I parkerna.
Det är de hårda grabbarna vi snackar om. Som Robert Gustavsson sa när han körde sin Tony Rickardsson-grej.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Men lugna sig nu. Centerpartiets Tornberg kan stolt på Twitter meddela att regeringen tar i med hårdhandskarna inom miljöområdet. De ska nämligen införa böter om man skräpar ner. I parkerna.
Det är de hårda grabbarna vi snackar om. Som Robert Gustavsson sa när han körde sin Tony Rickardsson-grej.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Det är väl lika bra att Carlgren enbart fokuserar på att bekämpa nedskräpningen av Stockholms parker i fortsättningen.

Då gör han ju i alla fall mindre skada på miljön.

Att slå sig för bröstet för att man har lyckats hålla ett klimatmöte (där man bara kom fram till att man inte kom fram till något), bygga motorvägar, utrota både vargar och valar och förneka tredje världens nänniskor rent vatten är väl ganska arketypiskt för "alliansens gröna röst"

Anonym sa...

Centern bevisar vilket skämt de är så fort de öppnar munnen. Att Tornberg ens ids skriva om nedskräpningen?!

Och centerns kommunalråd i Uppsala som gick till angrepp mot de de överviktiga log glatt på TV när han fick veta att han får sitta kvar. Voj, voj vilka muppar.

/Meikäläinen