torsdag, maj 12, 2011

Dags att kasta reglementet överbord, Miljöpartiet?

Nästa helg kommer Miljöpartiet på sin kongress att välja nya språkrör efter avgående Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Tänk om kongressen innan dess skulle ta ett radikalt beslut, ändra i sina stadgar och öppna upp för att ett språkrör ska kunna sitta mer än de stipulerade nio åren. Då skulle partiet kunna ställa upp med den svenska politiska arenans två absolut starkast lysande stjärnor vid valet 2014.

Med Gustav Fridolin och Maria Wetterstrand som språkrör skulle Miljöpartiet ha ett riktigt vallokomotiv, ett dreamteam som skulle lyfta partiet till nya höjder och troligtvis ge partiet plats i regeringen, oavsett vilken färg denna skulle ha.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

M Björnfot sa...

Ursäkta om jag blandar ihop dig med någon annan, men var det inte här i bloggen (kan absolut ha varit någon annanstans, jag är väldigt osäker) det gnälldes på att moderaterna på sina valaffischer till exempel endast hade en bild på Anders Borg, och med bara hans namn som bildtext? Att det blev hans person som var det centrala, inte politiken.

Är det inte i så fall lite samma sak du önskar se i MP:s fall?

Och om du inte känner dig träffad av första stycket, vänligen bortse från denna kommentar!

Knapsu sa...

Nej, om valaffischer med Borg på har jag inte gnällt. Däremot har jag haft synpunkter på att media fokuserat på personerna istället för politiken som partierna fört fram.
Det kanske var det du hade i tanke?

Sedan är det ju naturligtvis viktigt att partierna har intelligenta och duktiga debattörer som kan föra fram sin sak och locka väljare att rösta på partiet.
Därför menar jag att Fridolin/Wetterstrand skulle bli ett dreamteam för MP.

Knapsu sa...

Och i samma stund ser jag att DN idag skriver:

"Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) anses vara en skickligare regeringsledare än Håkan Juholt (S). Den nye S-ledaren rankas dock högre än vad Mona Sahlin gjorde."

Hur kan man svara på om Juholt (eller Sahlin för den delen) är en skickligare regeringsledare än Reinfeldt när de inte någonsin har varit det?

Jag kan då inte svara på den frågan.

Bert sa...

Jo - Det vore något det.

Det ska verkligen bli intressant att följa Miljöpartiet framöver.