tisdag, maj 03, 2011

Varför dog Bin Laden?

Usama Bin Laden är död. Igen. I en intervju med Benazir Bhutto i november 2007 nämner hon nämligen i förbigående mordet på Bin Laden och att han skall ha mördats av någon Omar Sheikh.
Att hon sedan dödades i ett attentat en månad efter den intervjun borde ju vara mumma för varje sann konspirationsteoretiker.
Men Usama är inte den enda Al Qaida- eller talibanledare som dött flera gånger. Abu Omar Baghdadi har dött hela fyra gånger, första gången 2004 och senast 2010. Däremellan har han även arresterats flera gånger och även hunnit hota konstnären Lars Vilks.
Rekordet har dock Hakimullah Mehsud som tydligen dödats sex gånger.

Men varför dog då Bin laden? Och varför just nu?
Är det för att Obama är ifrågasatt på hemmaplan och behöver både framgångar och visa upp att han är en tvättäkta amerikan? Är det för att kunna avsluta engagemanget i Afghanistan och ta hem trupperna som han lovat?

Varför dödades han? Hade det inte varit en större prestige för Obama att ställa honom inför rätta i USA? Och varför dumpades kroppen i havet?

Sanningen lär vi nog aldrig få reda på.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

///Mattias sa...

Ur skademinimering så är det uppenbart att OBL inte kunde tillåtas leva och ställas inför rätta ( och isf var och av vem)! Tänk om han togs till Guantanamo eller annat fängelse - vilken våg av fritagningsförsök, utpressning och rena terror-attentat hade då inte kunnat ske i världen och som med all sannolikhet drabbat oskyldiga i form av död, skador och ekonomiska förluster!

Björn Nilsson sa...

Symbolen behövs inte längre, och bestämmer man sig för att han är död behöver man inte lägga ut pengar på taskiga filmer med en skådis som skall se ut som Osama som hotar vårt stackars västerland! "Den arabiska våren" har sabbat marknaden för den här sortens islamister. De har ju inte uppnått någonting, medan vanligt folk hittills har störtat två diktatorer och skakat om ytterligare ett dussin av samma sort.

Knapsu sa...

Hmm..bra det där med att "den arabiska våren har sabbat marknaden"

sandra sa...

Hejsan! Första gången jag läser din blogg och hit kommer jag fler gånger! Jag tror inte att Bin Laden är död och skulle han vara det så tror jag det är för att vilseleda. Många människor som börjat gräva och tänka för sig själva till exempel vad det gäller "illuminati".
Saddam Hussein blev hängd utan rättegång, detta tror jag för han skulle avslöja sanningen om USA:s makthavare...gräv lite i det om du inte redan gjort det. När man väl förstått känns det så självklart. "den värsta fångenskapen är den där du tror du är fri"

Knapsu sa...

Hej Sandra, välkommen hit och välkommen åter!
Det finns nog mycket att gräva i både här och där, det har du nog rätt i.