tisdag, juli 12, 2011

Fanns det någon gaybar i Almedalen?

Det har talats i Almedalen förra veckan. Några av talen har jag hört, andra har jag läst medias omdömen om. Så lite kort om några av talen i Almedalen:

Håkan Juholt höll ett bra tal. Bland annat om hur avregleringarna och privatiseringarna drabbat landet på bekostnad av medborgaren och om arbetsmarknad, arbetslivet och pensionerna. Det var ideologiskt och indikerade på en revitaliserad socialdemokrati.

Lars Ohly fick bra betyg i tidningarna för sitt tal, antagligen anser de borgerliga medierna honom som ofarlig och kunde därför berömma honom. Det är ju Juholt som är det stora hotet mot sittande regering.

Miljöpartiet. Ja, kan man kalla det för ett miljöparti längre? Fridolin är duktig men det var inte mycket miljö i talet. Det verkar som att man vill tona ner miljöfrågorna för att fånga större väljargrupper.

Jimmy Åkesson höll ett bra tal, inget snack om det. Speciellt partiet om regeringen och dess strategi att blunda och hoppas, Reinfeldts oförmåga att regera i minoritet och den ansvarslöshet och förakt för demokratin som Reinfeldt visar.

Den förste talaren, och med det sämsta talet av alla, var Fredrik Reinfeldt. Var han full? Det var det många som undrade när han inledde sitt tal. Han svävade sedan iväg, inte bara till Afrika utan även ut i rymden och undrade om det fanns liv där. Han förutspådde också att vi skall bli hundra år gamla och därför måste jobba tills vi fyller 70. Därefter skall vi starta egna företag.
Det märks att Reinfeldt aldrig har haft ett riktigt jobb. Vi som lever i verkligheten, med ett riktigt jobb och kanske till och med jobbar skift, vet att många knappast orkar jobba till 65. Kroppen säger ifrån långt innan pensionsåldern är uppnådd. Speciellt för den som jobbat skift hela sitt arbetsliv.


And now to something completely different:

Hörde nyss att människorättsorganisationen Human Rights Watch vill att George Bush och hans vicepresident Dick Cheney liksom dåvarande försvarsministern Donald Rumsfeld och chefen för CIA George Tenet utreds för krigsbrott.
Detta lär väl aldrig gå till någon domstol även om det är endast de med mycket färgade glasögon som anser att dessa typer är oskyldiga.
Sedan fattas det ju några personer i galleriet. Däribland en viss fd statsminister som for runt i hela världen och agerade som lobbyist för USA:s anfallskrig mot Irak.
För att inte tala om Tony Blair.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: