måndag, juli 18, 2011

Hemkört. Om riksdagsmannen själv får välja

Man tycker ju att det finns viktiga saker i vårt samhälle för våra politiker att ta tag i. Landet dignar under massarbetslöshet, ungdomsarbetslösheten uppvisar förskräckande siffror. De ekonomiska klyftorna i samhället vidgas för varje dag och allt fler lever i fattigdom. Det råder en skriande brist på bostäder och sjuka människor ställs utan försörjning på grund av inhumana regler i trygghetssystemen.

Mycket finns som sagt att engagera sig i och att förbättra, men folkpartiets Carl B Hamilton tycker tydligen att det är så jobbigt att bära hem kassen med sprit från Systembolaget efter dagens värv i riksdagshuset, att han har den frågan högt på dagordningen och nu lobbar för att få spriten hemkörd till dörren.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Bert sa...

Jag tror inte det där gäller oss vanliga. Vi som inte har tjänstefolk hemma som kan ta emot leveransen när den kommer. För jag tycker inte att de ska lämna spriten trapphuset.

Eller vad tycker du?

Knapsu sa...

Det här får nog ses som en flört med den rika övre medelklass som Hamilton själv tillhör. De som kräver lite mer service och komfort från statens sida för att de lydigt skall betala sina skatter.

Dessutom blir det ju lättare att langa.

Själv så orkar jag nog bära hem min egen påse från bolaget.

Bert sa...

Förslaget faller på sin egen orimlighet. Bor du i Keinovuopio blir det nog ingen hemleverans.

Knapsu sa...

Precis! Det är såna här gånger det blir så tydligt vilkas intressen det är som politikerna värnar om.
Storstadsbor som är välbärgade och har råd med lite mer lyx.