onsdag, december 28, 2011

"Efter 2011 har man all rätt att vara trött på socialdemokrater"

Man kan inte annat än hålla med Magnus Ljungkvist på Aftonbladet Debatt om att socialdemokratin nu behövs mer än någonsin:

".....Sedan dörrarna öppnades för friskolor i början av 90-talet har betygsinflationen tagit fart. Enhetsskolan har slagits sönder. Skolan som skulle vara kittet i samhället håller nu åter isär arbetarens dotter från tjänstemannens son.
Vinstintressenas brutala baksida blev tydlig med Caremaaffären. Nedskärningar i syfte att flytta skattebetalarnas pengar från välfärden till skattesmitarnas paradisöar har genomförts i många år och till slut blev vanvården för smärtsam.

Utanförskapet i Sverige har inte minskat efter fem år med Reinfeldt vid makten. De rikare har blivit rikare, men arbetslösheten är kvar på de nivåer statsministern tidigare kallade massarbetslöshet.
Reinfeldt må låta som socialdemokrat men regeringen har sin kompass felinställd och går mot ett omodernt 1800-tal där fattig var fattig, rik var rik och skomakaren blev vid sin läst.

Socialdemokratin har andra svar. Socialdemokratin är en befrielserörelse. Varje klassresa är en seger. Varje skattekrona något att vårda – inte skicka till kompisarnas schweiziska bankkonton. Varje farmor som får en värdig vård är en gemensam framgång. Varje sondotter som får en utbildning som ger henne tillgång till hela arbetsmarknaden har gjort Sverige starkare. Denna syn skiljer socialdemokratin från regeringspartierna.

Efter 2011 har man all rätt att vara trött på socialdemokrater, men socialdemokratin behövs mer än någonsin."

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Bert sa...

Socialdemokraterna har blivit Socialkonservaterna. Stelt. Ointressant. Tråkigt.

Där skulle nog behövas en rejäl "palatsrevolution".

Knapsu sa...

Ja, nyliberalerna i partiets inre kärna skulle behöva kastas ut!