måndag, december 19, 2011

Kantkänning

Det här är en ganska ny företeelse som jag uppmärksammade för första gången förra vintern, att snösvängen går så hårt (och vårdslöst?) fram på gatorna i våra kvarter att de river loss kantstenarna.

Är det brist på kompetens och orutinerade förare, eller vad beror det på?
Jag bara undrar, för det är ju jag som i slutänden får vara med och betala notan för detta.

Bevittnade i morse också hur plogbilen körde rakt på vägskylten som står i bakkant av trottoaren, i praktiken inne i vår häck, vid gatukorsningen och tryckte till den med frontplogen så att den numera lutar betänkligt.

Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Kolla om det möjligen är en entreprenör som kör snöplogen och som råkar vara kompis med någon entreprenör vars jobb är att exempelvis lägga kantstenar rätt! Eller om det kanske till och med är samme man!

Knapsu sa...

Det är nog på det viset, men det är nog ändå inte med vett och vilje de kör sönder för att sedan få tjäna mera på att reparera.

Björn Nilsson sa...

Var det inte i Örebro som klottersanerare skickade ut klottrare? Och så har vi ju några fall av brandbekämpare som själva tuttat på för att få något att göra. Det här kan vara ett fall för undersökande journalistik i Haparandabladet (om det finns något sådant)!

iZac sa...

För stora maskiner... själv skulle man inte få lös just något mer än snön med Stigan... :)