torsdag, december 08, 2011

Reinfeldt drar igång sedelpressen

Kommer ni ihåg när Håkan Juholt ville satsa 300 miljoner för att införa kostnadsfri tandvård upp till 25-års ålder?
Då pratade Reinfeldt föraktfullt om att Juholt måste ha en sedelpress någonstans för att kunna finansiera denna reform.
Eller när Juholt ville ge 400 miljoner till Arbetsmiljöverket? Då talades det om sedelpressen som skulle startas av Juholt.
Eller om avskaffad deltidsbegränsning i a-kassan? Lagstiftande om rätt till heltid? Höjda löner i offentlig sektor? Förändringar av pensionssystemet? Tre veckors sommarjobb för alla ungdomar?

Varenda reform som socialdemokraterna vill införa bemöttes av Reinfeldt med att "nu vill Juholt starta sedelpressen". Hur liten reformen än var. Moderaterna lanserade till och med sidan "Juholts sedelpress" på internet för att håna Juholt och hans satsningar på det svenska samhället och välfärden.

Nå, nu har Fredrik Reinfeldt tydligen hittat den där sedelpressen och drar nu igång den för att kunna skicka 60 miljarder kronor till de kriminella bankerna och dess handgångna politiker som satt snart sagt hela Europa på pottkanten.
Vi är inte ens med i EMU och europakten, men Reinfeldt skänker hellre 60 miljarder till EU-bankerna än satsar några miljoner på att ge våra ungdomar arbete eller våra gamla en dräglig vård.
Det finns inga pengar att satsa i välfärden men det finns tydligen hur mycket pengar som helst när det handlar om att rädda bankerna.
Pengar som för övrigt inte kommer att hjälpa befolkningen i t.ex Grekland det minsta. De kommer ändå att drabbas av massiva nedskärningar, endast bankherrarna kommer att gynnas.

Gång på gång framkommer det hur den självutnämnde landsfadern sätter svenskarna och det svenska samhället på undantag för att istället gynna storkapitalet och springa nomenklaturen i EU och USA:s ärenden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så klok. Precis så är det. Pengarna är viktigare än människan.
Och lägg märke till att svenskarna tycker INTE att det är konstigt när reinfeldt gör det.
Han plågar sitt eget folk, sjuka och fattiga ska plågas, men svensken tycker att det är helt okej. De förfasar sig över vad som hände i Tyskland - och det ska aldrig mer få hända, men när det händer mitt framför näsan ser det det inte, för det är ju reinfeldt som gör det. Och han är tydligen att likställa med Gud.

2000aldrig sa...

Sagan om Fredde

http://bit.ly/uXZCYe

Lelle Printer sa...

Man känner riktigt hur flamman från norr flämtar i detta inlägg. Riktigt underhållande - faktiskt!

Knapsu sa...

Anonym: Tack för det.