tisdag, februari 07, 2012

En tom tunna skramlar för det sovande folket

SvD:
"Finansminister Anders Borg tycker att det är provocerande att SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea håller uppe sin lönsamhet genom att ta ut höga räntemarginaler på hushållens bolån. Nu öppnar han upp för att införa nya skatter för de fyra bankerna och övriga aktörer i finanssektorn."

De fyra svenska storbankerna, som levererat vinster till sina ägare för åren 2008-2011 på hiskeliga 200 miljarder kronor trots brinnande finanskris, har tydligen de högsta räntemarginalerna i Europa när det gäller bolån.
Detta har upprört Anders Borg. Igen. För nu är det väl 16:e gången som Borg i sitt spel för gallerierna skenfäktar mot bankerna. Mycket snack och ingen som helst verkstad när det gäller bankerna, är vad vi har fått av Anders Borg alltsedan oktober 2008.

Dåligt med verkstad är det också bland media som väljer att bara rapportera om Borgs utfall mot bankerna. Var är följdfrågorna från reportrarna till Anders Borg? Han är ju finansminister och borde få frågan om vad HAN kan göra när bankerna inte bryr sig om hans gläfsande.

Förutom det så undrar jag om bankdirektörerna sitter mellan skål och vägg och skrattar bakom ryggen på Anders Borg eller om herr Finansminister sitter tillsammans med dem och skrattar åt oss?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att Borg inte fattar att vi snart skrattar oss harmynt åt hans låtsashot mot bankerna.
Vad gäller ersättningar, både bonus och annat, så är det bara Handelsbanken som verkar kunna sköta sin verksamhet och därmed visat sig vara kompetenta att hantera pengar. För de är faktiskt den enda bank som inte hållits under armarna av oss skattebetalare.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Och gissa vem som har just Handelsbanken som "sin" bank?
:-)

Anonym sa...

Jag antar att Knapsu är kund hos SHB. Bra val.
Tycker en annan SHB-kund, nämligen
/Meikäläinen