lördag, februari 11, 2012

Tre blondiner. En ska bort

Fredrik Reinfeldts utspel om höjd pensionsålder till 75 år har föranlett många att tycka till, bland annat tre blondiner.

Lena Mellin tycker att Reinfeldt ska visa fram förebilder som bland annat Ingvar Kamprad, 85 år, skådespelerskan Meta Velander, 87 år och supermiljardären Warren Buffet, 81 år som ännu jobbar.

Blondinbella, Isabella Löwengrip, som tycker att man ska välja sin karriär precis som man väljer praliner ur Paradisasken, ska självklart jobba tills hon dör. Långt efter att hon fyllt 75 år.

Sedan har vi Kissie som tycker att "Idiot Reinfeldt är" och påpekar ojämlikheten i och med att den fattige har lägre medellivslängd än den som är rik.

Så till 10 000 kronorsfrågan: Vem av dessa blondiner ska bort? Och varför?

Bonusfråga: Vilken är dessa blondiners mest gemensamma nämnare?

Ös på nu med förslag i kommentarsfältet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Utan djupare tanke skulle jag omedelbart ta bort Lena Mellin bara för att hon är så vidrig.

Fredrik sa...

Jag vill då ta bort alla tre. Även om Kissie har råkat skriva en bra sak nu. Lena för hennes moderata skriverier i ab - hatet mot Juholt från hennes sida är fan i mig nutidshistoria in the making.

Blondinbella är en annan moderat jag inte gillar.

Kissie... Ja. HOn lottade ut plastikoperationer.... Lägg ner, kissie.

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Nej, Charlotte, du är ingen idiot. Men det märkliga med Sverige är att vi fortfarande har gamla och sjuka som ska vårdas (med tunga lyft som följd), rör som ska läggas - gärna med konstiga arbetsställningar, mycket varor i affärerna som ska plockas upp ur sina container och lådor. Nån måste göra jobbet. Om alla skulle göra som du och vända papper vore det mycket jobb i landet som inte blev blev utfört. Även om du räddar ditt eget skinn så är det ju andra som sliter ut sig, eller... Även dessa människor har rätt till ett värdigt liv - eller hade i alla fall innan vi bytte regering.
Nu behandlas de gamla, sjuka och utslitna som om de inte har något värde.

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Knapsu sa...

Faktum är ju att ingen är tvungen att sluta jobba när man är 67 år. Så länge arbetsgivaren vill ha kvar dig så får du jobba så länge du vill. Så att jobba till 75 är ju inget problem för den som kan, vill och har möjlighet.

Men det är inget argument för att höja pensionsåldern, snarare tvärtom.

M Björnfot sa...

Jag vill bara belysa det faktum att det faktiskt inte bara är Reinfeldt och Moderaterna som vågat ta upp denna känsliga fråga till diskussion, även sossarna verkar ju från gång till annan bottna i slutsatsen att vi måste vara beredda på och öka förutsättningarna för att kunna jobba längre.

Kråksimuleraren sa...

Allt är planlagt och sker vid en specifik tidpunkt, då de orangea kuverten ramlat ned i brevlådan: skräm upp folket så att de skaffar privata pensionsförsäkringar så kan vi lägga ned den statliga pensionen och komma närmare det amerikanska systemet. Allt helt enligt den kapitalistiska synen på samhället!

Knapsu sa...

Björnfot: Visst är det så.

Nu verkar det här skämtsamma inlägget resultera i en debatt om pensionerna. Inget fel i det men jag ville ju helst bara ha roliga svar på vem som ska bort!

:-(

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Knapsu sa...

Allt ligger i betraktarens ögon.

De här tre personerna har hårfärgen gemensam, tre blondiner alltså. Något om dumskallar eller kategoriserande efter kön finns ej heller uttalat i inlägget.