måndag, december 09, 2013

Bo Lundgren trampar i klaveret om Pol Pot

Socialdemokraten Carina Hägg tycker att Moderaterna måste göra upp med sitt förflutna i apartheidfrågan och att Fredrik Reinfeldt bör säga ”förlåt” innan han åker till Nelson Mandelas begravning i Sydafrika.
Detta har fått den förre Moderatledaren Bo Lundgren att reagera och mena på att det inte finns någon anledning för Reinfeldt att be om ursäkt eftersom "– Moderaterna har alltid tagit avstånd från apartheid".

Därom har väl de flesta (utom Moderaterna själva då) en annan uppfattning eftersom Moderaterna var det enda partiet i riksdagen som genom decennierna röstade emot sanktioner mot apartheidregim i Sydafrika.

Men sedan visar Lundgren återigen hur historielösa (eller historieförfalskande, de är ju duktiga på det) Moderaterna är och trampar ordentligt i klaveret när han ska peka finger åt Socialdemokraterna:
"– Carina Hägg borde möjligen i stället fundera kring socialdemokraters inställning till exempelvis Pol Pot."

Problemet med det, Bo Lundgren, är att efter att Pol Pots brott mot befolkningen (1,5 - 3 miljoner medborgare avrättades) blivit kända och bilderna från dödens fält spritts över världen och Vietnam gick in med sin armé och avsatte Pol Pot så protesterade moderaterna och krävde att Pol Pot skulle återinsättas eftersom det enligt Moderaterna var ett "brott mot folkrätten" att avsätta honom.

Moderaterna vill som vanligt inte kännas vid sin mörka historia. Varken att de stödde apartheid-regimen i Sydafrika eller deras stöd till Pol Pot och hans folkmord.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: