tisdag, december 10, 2013

Reinfeldt vill höja bensinpriset till 42 kr/litern!

Se där en riktig kvällstidningsrubrik. Om det nu funnits någon kvällstidning som vill annat än gulla med stridshingsten.
Nej men saken är den att regeringen har en vision om en fossiloberoende bilpark till 2030, och om den skall bli verklighet så måste koldioxidskatten höjas med minst 900 procent vilket skulle innebära en höjning av bensinpriset med 30 kronor per liter.
Detta enligt en rapport från Konjunkturinstitutet.

Rätt roande att läsa i kommentarsfältet till denna nyhet i DN där det, förutom det vanliga foliehattandet om klimatförändringarna, skälls på sossar och miljöpartiet!

Vet inte folk vilka det är som sitter i regering?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

om sanningen ska fram så är nog risken för ett bensinpris på dom nivåerna betydligt större om det blir en sosse,miljömupp,komunist regering

Knapsu sa...

Det är ju den nuvarande borgerliga-höger-storstads-moderat-nyliberala-arbetarfientliga regeringen som har denna vision om en fossiloberoende fordonspark.

Någon regering innehållande ett kommunistiskt parti lär vi nog inte få se på många, många år. Finns nämligen inget kommunistiskt parti som ens är nära 4%-spärren.

Anonym sa...

tja skillnaden ska väl då vara att en sosse miljparti komunist regering inte skulle vänta till 2030 utan dom skulle nog vilja chockhöja priset direkt.vill nog kalla vänsterpartiet för ett komunist parti! både ohly och ungdomspartiet har ju starka sympatier för Revolutionära Fronten och det vet vi ju alla vad dom har på agendan !

Knapsu sa...

Knappast Ohly som bestämmer agendan i Vänsterpartiet.
När det gäller att höja miljöskatter så skiljer det nog inte mellan nuvarande allians och de rödgröna. Förutom att alliansen lovar sänkta bensinskatter och sedan höjer dem. Detta medan de rödgröna dels vågar säga att de avser höja dels kompenserar med t.ex höjda avdrag för arbetsresor.

Anonym sa...

tyvär har dom rödgröna inget till övers för egenföretagare !! ingen kompensation där. åkerier , fiskare,bönder är dom som blir drabbade och är det nåt som kan lösa
arbetslösheten så är det småföretagande!!bort med arbetsgivar avgiften för småföretagare vore ett viktigt steg,

Knapsu sa...

Det stämmer inte riktigt. När företagare fick betygsätta samtliga partier - utan att veta vilket parti de betygsatte - så fick Vänsterpartiets program det bästa betyget.
När det gäller allianspartierna så är ju speciellt centerpartiet bara ord och ingen verkstad. De har ju inte gjort ett skit för småföretagen, bara för jättar som Mcdonalds osv.

Knapsu sa...

SvD: "Miljöpartiet är bäst. Sedan kommer Vänsterpartiet. Företagare har fått rangordna vilka partier som har det mest småföretagarvänliga förslaget."

http://www.svd.se/naringsliv/mp-och-v-stods-av-foretagarna_3651161.svd

Anonym sa...

Det som blivit är ju halverad arbetsgivar avgift för ungdomar och det vill ju rödgröna riva upp !! det var en åtgärd i rätt riktning nästa steg borde bli slopad arbetsgivar avgift för småföretag med ex upp till 25 anställda.vänsterpartiet vill ju inte annat än höja skatter och avgifter för förtagare.dom rödgröna +vänsterpartiet lever tyvär i den tron att det är stor företagen och då helst statliga dito som ska anställa folk och på så sätt lösa arbetslösheten och det vet vi ju att så inte kommer att ske !

Anonym sa...

en av det första åtgärder miljöpartiet och vänsterpartiet vill göra är att återinföra kilometer skatt för svenska åkare och även för småföretagare som har lastbil för egna frakter!!! 14 kr/mil är deras förslag,,,det är helt säkert att blir det så så ser du bara utlands reggade lastbilar på våra vägar!!!

Knapsu sa...

Den halverade arbetsgivaravgiften för unga har ju visat sig verkningslös för att minska ungdomsarbetslösheten. Enda resultaten av den åtgärden är ju att företag som t.ex McDonalds ökat sin vinst. Ungdomsarbetslösheten har ju bara ökat!
När det gäller en eventuell kilometerskatt så hänvisar jag till ett tidigare inlägg på bloggen:http://knapsublogg.blogspot.se/2010/09/vad-ar-sant-om-kilometerskatten.html

Sen verkar du ha missat att i S förslag kommer norrlandslänen att i praktiken undantas från högre beskattning av transporter pga avstånden.

När det gäller utlandsreggade lastbilar på våra vägar, vem ska du lita på? LO som företräder våra svenska lastbilschaufförer eller regeringen som på uppdrag av Urban Bäckström vill pressa ner lönerna?

Anonym sa...

Den halverade arbetsgivaravgiften har gjort det möjligt för småföretag att anställa ungdommar ! frågan är inte om det statistiskt visar sjunkande ungdoms arbetslöshet fårgan är hur hade det sett ut utan denna åtgärd,,att sen få till sjunkande arbetslöshet med den kraftiga invandring vi har kommer vara en uppgift ingen kommer att klara oavsett politisk tillhörighet !!!
Att sossarna skulle ha undantag för norrlandslänen gällande kilometerskatten är bluff och inget annat,,,alla transporter med last bil utanför hemkomun och överstigande 180 km drabbas av kilometerskatten,,
LO går fortfarande i sossarnas ledband och dom vill ha kilometerskatt så inte fan företräder dom svenska åkare!!

Anonym sa...

"Nä skit i statistiken! För oss liberaler är det hur det känns i magen som gäller!"

"Om en företagare har anställt en ny medarbetare så uppväger det i statistiken ändå alla de 20 han sade upp i samma veva."

"Rasism är när LO vill att utländska arbetare ska tjäna lika bra som svenske arbetare. Vi liberaler som inte är rasister tycker att alla, både utlänningar och svenskar, ska arbeta ännu billigare så vi rika kan bli ännu rikare. Det är äkta solidaritet."

Knapsu sa...

Test: verkar vara problem med kommentarer.