måndag, december 09, 2013

I borgarnas värld

Att kika in i den lilla bubbla som är borgarnas värld kan vara både fascinerande och skrämmande.
Här följer några små axplock.

Katrin Winarve, riksdagskandidat för Moderaterna från Örebro twittrade nyligen följande lösning på svälten i världen:
"Stoppa idiotiska idéer med att äta insekter. Utrota vargen så kommer det att finnas kött åt alla i framtiden också." 
I påföljande tweet utvecklade hon sitt resonemang:
"..om vargen försvinner kan annat ätbart vilt öka och då kommer det att finnas mat så det räcker"


En motion om att folk med försörjningsstöd kanske skulle få 500 kronor mer i december fick Anton Moberg moderatpolitiker i Krokom att gå i taket:
"Julklappar är väl inte så himla viktigt i livet. Det mesta kan man få, om man jobbar. Vi behöver inte servera allt på silverfat".
Noteras kan att den moderata gruppen i Krokoms fullmäktige tog avstånd från Mobergs reservation bara för att sedan i handling tycka som Moberg och avslå motionen.


Moderaten Jessica Polfjärd är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och vill tydligen helst av allt avskaffa välfärden:
”Vi får ett bättre samhälle om omsorg sköts solidariskt av anhöriga än om omsorgspersonal avlönas.”
Hon är med andra ord helt enig med vår finansminister Anders Borg som i boken ”Generell välfärdspolitik – bara magiska ord” skrev att hans mål var "Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärdspolitiken"
 
Anders Borg ja, han vill tydligen lösa den bostadsbrist som regeringen fullt medvetet förvärrat med sin politik, genom att folk ska bo i Friggebodar:  
"Men man kan göra små saker också. Vi har precis fattat beslut om att öppna för större friggebodar. – Man kan bygga upp till 25 kvadratmeter, tillåta dusch och badrum. Det är en jätteförändring som kan ge "Attefallhus" på många platser i Sverige. Man kan tänka sig att vi har upp till 15 000 nya hus den vägen."
Finansministerna vision är alltså att det skall växa upp hela byar med kåkstäder. Eller kanske det låter mysigare om vi kallar dem för "Friggebyar"?


En av de högst skrikande nyliberalerna, Timbroiten Fredrik Segerfeldt är uppenbarligen helt besatt av sitt hat mot socialdemokratin och arbetarrörelsen. Här några av hans galna tweets, kommentarer överflödiga:

"Arbetslivsinstitutet bestod av 200 skattefinansierade forskare som hade som uppgift att bekräfta en socialdemokratisk världsbild." 

"Det stora samhällsproblemet är inte rasismen. Utan LO." 

"Precis som LO skapar arbetslöshet skapar Hyresgästföreningen bostadslöshet. Samma insidermekanismer, och samma sunkiga socialistmaktelit." 

"LO bär ansvar för Lampedusatragedin" 

"Svensk arbetarrörelse: först kommer fackliga rättigheter och kollektivavtal. Sen kan vi börja prata om det där med nackskott."

Så här illa ser det alltså ut i huvudet på borgarna, och då har jag ändå ju utelämnat moderata riksdagsvärstingar och Twitterlegendarer som Lars Beckman och Katarina Brännström.
För att inte tala om centerpartisten från Tingsryd, Mikael Andersson som i sitt sossehat anklagat Stefan Löven för att våldta barn och LO för att vara fascistiskt.

Och snart är det jul också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ja, vad ska man säga?

Tankeverksamhet verkar inte vara m:s starka sida.

Bara det där med att "utrota vargen" är ju ett tecken på att man inte förstår sammanhangen i världen. Och förstår man inte det, så är det nog illa ställt med resten också.

Knapsu sa...

Ja speciellt den där Winarve, där snackar vi nog om en av de allra slöaste knivarna i lådan. Till och med ett barn i småskolan har nog ett större perspektiv i sitt tänkande än vad hon har.