torsdag, juni 15, 2006

"Åt den som har, skall varda givet"


Göran Persson får från halvårsskiftet sitt arvode höjt med 5000 kronor till 121 000 kronor per månad. De övriga statsråden får en höjning med 4000 kronor och kommer nu att ha 97 000 kronor i månaden. Jag antar att dom tycker att det är en blygsam höjning eftersom det rör sig om 4 % medan företagsledarna höjer sina löner med 40 %.
Samtidigt får bl.a gruv- och stålarbetare slåss för att få mer än 2.5 % höjning på sin lön som uppgår till ca. 21 000 kr, alltså en höjning med 500 kronor.
Regeringen kan ju inget göra åt sina löner, heter det, det är ju statsrådsarvodesnämnden som bestämmer deras löner.
Sedan ska vi ju inte glömma hur väl förspänt de har med all sina förmåner i resande, boende, osv,osv.
Om vi skulle byta ut folket i statsrådsarvodesnämnden till några vanliga knegare så tror jag nog att vi nästa år inte skulle se några blygsamma höjningar av statsrådslönerna, nej det skulle nog vara rejäla, kanske 50 procentiga förändringar av lönerna.....

.......neråt.

2 kommentarer:

Knapsu sa...

Bilden måste tyvärr vara i denna storlek eftersom den annars knuffar länklistan längst ner på sidan, men klicka för större bild.

mammamia sa...

Du har nog rätt!
Själv får jag nöja mig med sjukbidrag på ca 78000 kr/år..
Och dessutom ansöka om nytt 1gång per år,man kan aldrig planera framtiden då man inte vet om man alls har nån inkomst året därpå...