torsdag, mars 19, 2009

Tänk om debatten skulle handla om ansvar?

Skulle du sätta rattfyllot som orsakat trafikolyckan att köra ambulansen med de skadade?

De som med full fart och mot alla rödljus körde oss in i krisen är precis samma gäng som nu ska dra oss ur den. Detta ska de göra med hjälp av vanligt folks skattepengar samtidigt som de dessutom skall tjäna på affären.
När någon har förskingrat alla våra pengar så är det kanske huvuden som borde rulla istället för miljonbonusarna åt girigbukarna?

Men där står de nu, girigbukarna och direktörerna med sina gråtmilda ögon och tycker att "det är en trist situation" och "jag inser den stora skada de senaste dagarnas diskussion om bankledningens löner har tillfogat förtroendet för SEB" för att sedan dra sig tillbaka in i sina palats, sätta sig vid middagsbordet, klia varandra på ryggen och fortsätta dela upp skattebetalarnas och aktieägarnas miljarder åt sig själva.

Debatten om heder och moral är betydligt lättare att ta för dessa personer än debatten om deras ansvar! Om ansvar skulle börja utkrävas av de skyldiga så skulle folkets dom inte kunna bli annan än att skicka dem till Guantanamo Bay!

Samtidigt står deras välgörare, som påstås ha det yttersta ansvaret för landets väl och ve, och manar folket till ansvar för elitens kapitalt misslyckade affärer! Ett ansvar som skall utverkas igenom att rätta mun efter en allt mer krympande matsäck i formen av arbetslöshet, lönesänkningar och försämrad välfärd.

Sverige är ett klassamhälle! Tro inget annat, och vi här nere är inget annat än offerbönder som gänget i de allra finaste salongerna skrattar åt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Du låter riktigt upprörd och hämndlysten idag! Tänk på att om man är direktör och inte tjänar mer än exempelvis en städerska (man tjänar in städerskans årslön genom en eller ett par veckors råslit för egen del) är det väl bara trevligt att få lite bonus som uppmuntran! Att folk skall vara så avundsjuka ... snyft!

Anonym sa...

Ibland har man bara såna där dagar.....