lördag, mars 14, 2009

Våra kompetenta direktörer

Nu börjar jag bli verkligt oroad över Sveriges framtid. Ledande personer med en kompetens som vi vanliga dödliga inte ens i vår vildaste fantasier kan föreställa oss, jagas nu av regering och kommunistmedia som DN och Svd för att de tar emot en skälig ersättning för sina fantastiska insatser för företagen, landet och dess befolkning. Risken är ju stor att de, de mest kompetenta människor som någonsin vandrat på vår jord, tackar ja till något av alla de generösa erbjudande de dagligen får från världen utanför avundsjukan i ankdammen.

Sverige kommer att få betala dyrt när alla superhjärnor till bankchefer flyr utomlands till högre betalda jobb!

Hur skall vi då klara oss?

Jag kan riktigt se framför mig hur hela landet förvandlas till en steril öken, där inget tillåts växa och ingen människa kan leva. Luften blir tung att andas och domedagsklockan klämtar!

Nej nu får Anders Borg sluta med sitt populistiska förföljande av näringslivets toppar!

-----------------------------------------------------

Allvarligt: Kan någon vara mer korkad än Marcus Wallenberg och Annika Falkengren?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Farmorgun sa...

De ville väl demonstrera att politiker inte ska lägga sig i vilka avtal som finns mellan chef och medarbetare ;-) På ett högre plan att politiker ska hålla fingrarna borta från näringslivet.

Bert sa...

Svar på din sista fråga: Nej, det finns det knappast. I den där världen finns en hittills okänd form av autism, världsfrånvändhet parad med någon sorts psykopati.

Obotbar.

Bert sa...

En annan sak som ofta förundrar mig, är just den där tron på sig själva, som de har. Att de skulle vara så attraktiva på den utländska marknaden. Och därför ska de ha utländska (helst amerikanska) löner.
Samtidigt tycker de att fotfolkets löner är för höga, och också borde jämföras med de utländska. De rumänska!

Anonym sa...

Ja, det finns alltid minst en ledig plats för någon som är ännu mer korkad. Och kandidater verkar det inte vara brist på. T.ex. skrik-Maud som höjde bonusarna i de statliga bolagen.

/Meikäläinen