tisdag, september 01, 2009

Utforska trakten med Google Earth

Under årens lopp har man ju utforskat de närmaste omgivningarna lite grann och man tror ju att man har en ganska bra bild av hur landet ligger. Men när man använder Google Earth så ser man ju att världen ser lite annorlunda ut än vad man föreställt sig. Vägarna sträcker iväg i andra riktningar än man trott sig uppleva, sjöar ser annorlunda ut och man ser saker man inte upptäckt från marken.Här en bild av området där det nya fängelset (förhoppningsvis, det verkar ha fastnat i någon långbänk) skall byggas. Byggnaden i nedre bildkant är bilprovningen.


Lite närmare så ser det ut att finnas något mitt i skogspartiet som omgärdas av en väg. Vad kan det vara? Bäst att zooma in lite mera.

Det skall inte finnas någon byggnad här men nog ser det ut som en liten stuga alltid(klicka för större bild).

Jag har en aning om vad det är men det måste ju kollas upp, så hopp i skorna, ta med kameran och hunden och iväg på en liten promenad i terrängen.



Och mycket riktigt, det var bara en kiosk!
En transformatorstation alltså.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

///MS sa...

Fängelset lär inte behövas just nu men om några år är prognoserna sådana att det behövs - så varför bygga nu??? Det finns fler teorier om varför det är långbänk:

2) Kommunhuset tror att beslutet fördröjs för at det skall bli en del av regeringens valfläsk för Norrlandsregionen alt den Lag & Ordnings sugna väljarkåren som vill ha mer straff

3) Budgetmanglingar och ej öppnad riksdag medför att dylika beslut inte kan fattas förrän senare i höst

4) Placeringsmygel, dvs Östersund eller någon sydsvensk ort skall också få ett fängelse och om bara ett får startbeslut..., vilket skall det då bli? Eller skall Haparandas fängelse trots allt hamna i Luleå???

///MS sa...

Avseende pkt 2) så menar jag med "kommunhuset" så är det yttranden som jag hört från bekanta som är verksamma i kommunhuset...

Knapsu sa...

Det där med placeringsmygel tror jag nog inte på. Såvitt jag kommer ihåg så var det ju klart med BÅDE Östersund och Haparanda, så att Luleå "snor" bygget tror jag inte.
Men å andra sidan, nuförtiden kan man ju inte vara säker på någonting!

Allt är väl klart egentligen, det är bara godkännandet av hyresavtalet som legat på regeringens bord sedan i våras och som det låter så kommer beslut i samband med höstbudgeten.
Så det där med valfläsk och budgetmanglingar kan du ha helt rätt i!

Som en parentes så kan vi ju för eventuellt oinitierade nämna att spaden skulle ha satts i jorden september 2006.

Kråksimuleraren sa...

Sedan har de väl redan för dryga halvåret sedan sökt personal till sagda fängelse, deras utbildning måste ju vara i full gång vid det här laget?

///MS sa...

Tyvärr har alla som "fått jobb" inte fått jobb utan meddelats att de är satta på avvaktan. Det innebar att de som hade annat jobb kanske redan har sagt upp sig (och därmed förlorar arbetsinkomster) eller inte törs ta ett annat sämre jobb!

Tycker lite synd om de "nya" plitarna!