tisdag, september 01, 2009

"Sida vid sida, tillsammans hjälps de åt"

Här har vi en perfekt bild som illustrerar dagens politiska landskap:

Två bilar tätt intill varandra, den ena bara en liten, liten aning till vänster om den andra men båda åker i samma riktning och är tydligen på väg mot samma mål.
Samtidigt som allihop i de båda bilarna tittar bakåt istället för att titta framåt och se vartåt det bär!

Och eftersom ingen i bilarna är visionär och tittar framåt, så kommer förr eller senare den intet ont anande vanliga lilla människan som korsar gatan att bli överkörd av någon av bilarna.

(Bild hittad hos Schlaug.se)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Ett annat alternativ kan ju vara att föraren faktiskt tvärbromsar för hinder i vägen - varpå folkmassan i bilen gör en vådlig luftfärd och slår ihjäl sig mot vägbanan.

Knapsu sa...

Bästa scenariot vore väl om en folkmassa står i vägen och tvingar båda ekipagen att väja åt vänster!

Anonym sa...

Apropå bilarna: Nu vill vissa sossar, med Niklas Nordström i spetsen, ändra på trafikreglerna på samma sätt som centern och Svenskt Näringsliv.

Det skulle innebära att äldre bilförare får en nackdel jämfört med yngre bilförare eftersom man då godtyckligt skulle kunna ta körkortet av de äldre bara för att de är äldre eller av vilken anledning som helst.

Moderaterna törs dock inte tycka så öppet numera eftersom det finns risk att de då skulle få alltför många bilförare mot sig. Niklas Nordström och hans polare tycker dock att det är viktigt att ändra på regelverket för att få fler Stockholmsbilister att rösta på sossarna. Äldre bilförares erfarenhet verkar inte stå högt i kurs jämfört med högre rörlighet på vägarna.

Så en rattvridning åt höger på sossebilen verkar vara att vänta medan moderatchauffören håller krampaktigt i ratten för att hålla kursen så att man inte retar upp någon innan nästa tankning.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Jag tycker att gnisslet från bilplåt som skrapas mot bilplåt redan hörs. Om blåsossarna får som de vill så lär ju vänsterbilen bli näst intill färdig för skroten!

Högerbilen som nu bara är lätt repad i lacken klarar olyckan bättre trots sin lilla imaginära vänstergir.

Anonym sa...

Barryiply
ybgd

Anonym sa...

l?se hele blog, pretty good