torsdag, augusti 12, 2010

DN och verklighetsbeskrivningen

Regeringsorganet Pravda.. förlåt, DN slår nu något av ett rekord i alternativ verklighetsbeskrivning. "Arbetslöshet: Ytterst är det resultatet som övertygar väljarna" skriver Johannes Åman i DN och påpekar att "jobben avgjorde förra riksdagsvalet – och de ser ut att kunna bli tungan på vågen även i år"

När det gäller arbetslösheten har "regeringen kunnat visa väljarna resultat" menar Åman vidare.

Alliansen vann alltså valet på jobbfrågan. Från de 6% som Reinfeldt kallade massarbetslöshet har nu arbetslösheten ökat till 9,5% ,och då menar Åman alltså att "regeringen har kunnat visa resultat" och därför har förtroendet för alliansen ökat!

När det gäller arbetslösheten så förväntar väl de flesta av oss att resultatet av regeringens duglighet ska vara en minskad arbetslöshet, men i DN:s verklighet så visar istället ökad arbetslöshet på regeringens duglighet.

Efter Fredrik Reinfeldts uttalande i valrörelsen 2006: “Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb. Har vi det tror jag att vi kan få förnyat förtroende" har ju regeringen och DN verkligen behov av en alternativ beskrivning av verkligheten i syfte att säkra regeringsmakten.

Låt oss lyda Åman och Reinfeldt på valdagen och låt det uppnådda resultatet avgöra när vi lägger vår röst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

10 kommentarer:

M Björnfot sa...

Börjar valsegern kännas avslägsen? Det gick ju i alla fall bra för er så länge ditt gäng höll inne med er politik, nu ser det ut att bli förnyat förtroende för Fredrik & co. Än finns det hopp för Sverige. Bättre lycka nästa gång!

Knapsu sa...

Ja, än finns det hopp för Sverige.
TROTS Fredrik Reinfeldt.

Martin sa...

Tilläg till Newspeak-ordboken:
Minskad arbetslöshet = ökad arbetslöshet
God ekonomi = dålig ekonomi
Ansvarsfull finanspolitik = ansvarslös finanspolitik

Anonym sa...

Vadå att moderaterna satsar på arbetslösheten? Den överlägset största åtgärden (100 MILJARDER) är "incitament" för "lata bidragsparasiter" i form av skattesänkningar till enbart dem som redan har jobb.

Det kan man kalla jobbpolitik. Reinfeldt säger också att ungdomsarbetslösheten är en synvilla. Så hur ska fundamentalisten bekämpa något som de inte tror på?????

Kråksimuleraren sa...

Det tog lite längre tid än Orwell räknade med, men nu har vi alla ingredienser i hans 1984. Övervakning av allt vi gör hemma genom internetanvändningen, nyspråk som vänt på meningen med olika uttryck, och krig som är fred. Folk som blir fiender snabbt genom att någon tycker så, se på alla som blivit klassade som terrorister och inte får flyga hit och dit. 1984=2010!

Knapsu sa...

Anonym: Nog har ju moderaterna satsat på arbetslösheten alltid.

På att öka den!

Fredrik sa...

Du har helt fel, det är SvD som är partiorganet. Annars håller jag återigen med.

Den borgerliga retoriken är: Vi hade fel, alltså har vi rätt.

Knapsu sa...

Javisst är det så!
Hade nog lyckats förtränga SvD.
:-)

Martin sa...

Knapsu,
japp. En person som aktivt för 2 krig och har ett finger med i otaliga konflikter världen över. Han får Nobelpriset.

Orwells samhälle som fars.

Kråksimuleraren sa...

Nej, fars som samhälle är det tyvärr!