tisdag, augusti 31, 2010

En äkta batongliberal

Den tidigare moderate fullmäktigeledamoten och osympatiske nyliberalen Anders Edwardsson stiftade jag först bekantskap med när han var gästkrönikör på Norrbottens-Kuriren. Speciellt en krönika minns jag där maken till hetsande mot muslimer aldrig skådats i tidningen, varken förr eller senare.

Denna Edwardsson har bloggen Svensk Historia där han förutom det typiskt nyliberala skattegnällandet, hyllandet av USA:s dominanta maktutövning och förnekandet av klimatförändringarna öser galla över socialdemokratin och arbetarrörelsen.

I ett inlägg om händelserna i Malmö där bussar beskjutits med luftgevär vill Edwardsson att militär (med erfarenhet från krigszoner) skall sättas in och skjuta skarpt mot dessa luftvapenförsedda ligister.
Edwardsson vill alltså att militär skall sätta in verkanseld mot ungdomar som ägnar sig åt skadegörelse!

När en läsare i kommentarsfältet påpekar att Edwardsson är historiker och borde ha händelserna i Ådalen i åminnelse, blir svaret att den utlösande faktorn i Ådalen var några kommunister som försökte starta en revolution och sedan "började springa kors och tvärs genom kulregnet" när soldaterna avfyrade varningsskott riktade mot omkringliggande husgrunder.

När man läser skribenter som Edwardsson så blir det så tydligt att nyliberalismen är förstadiet till fascismen.

Relaterat: Stefan Jonsson i DN om hur liberalerna förvanskar historien.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Fredrik sa...

Historieförvrängning. De är bra på det, nyliberalerna. Se bara på deras överstepräst: Johan Norberg. Han har, hux flux, förvandlats till en idéhistoriker. Vad som krävdes för det är okänt, förmodligen bara ett par knapptryck på hans dator.

Att de har märkliga förklaringar till det mesta säger mer om deras världsåskådning än någonting annat. Jag måste givetvis kolla upp den blogg du nämner. 8) För att få provocera lite. hehe